"Meclisi Kuruyor Üniversiteyi Yönetmeye Geliyoruz"

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt Kampüsü'nün 'halka açılması' ve fakülteler arası geçişlerinin engellenmesi üzerine İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin eylemi 3. gününde devam etti. Öğrenciler saatler süren polis ablukası ve engelini aşarak bir araya gelerek "Öğrenci Meclisleri'nin deklare etti. İlk toplantısını gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Beyazıt Kampüsü'nün 'halka açılması' öğrencilerin ise fakülteler arası geçişinin engellenmesine karşı eylemlerin 3. gününde.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt Kampüsü'nde Havuzlu Bahçede ve Bayazıt Ana Kapı önünde toplandı. Havuzlu Bahçede "Söz Yetki Karar Üniversite Bileşenlerine" yazılı pankart açarak “Söz, Yetki, Karar Üniversite Öğrencilerine” şiarıyla kampüs içerisinde İstanbul Üniversitesi Meclisi'nin deklarasyonunun yapılması polis tarafından engellendi. Polisin engellemesi üzerine dışarıdaki öğrencilerle bir araya gelmek üzere Ana Kapıya ulaşan öğrencilerin çıkışı polis barikatlarıyla engellendi.

"Hani Kapılar Açıktı Osman!" , "İ.Ü Meclisi Kuruyor Üniversiteyi Yönetmeye Geliyoruz" yazılı pankartlar açan ve Beyazıt Ana Kapı önünde bekleyen öğrencilerin de içeri girmesi yine polis tarafından engellendi.

Öğrenciler uzun süre "Polis Üniversiteden Defol", "Üniversite Bizimdir" "Söz Yetki Karar Meclise", "Kayyum Rektör İstemiyoruz", "Kayyım Dışarı Öğrenciler İçeri", "Ticarethane Değil Üniversite", "Direne Direne Kazanacağız", Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganları atarak polis engelini ve öğrencileri yok sayarak kayyum rektör tarafından kararlar alınmasını protesto etti.

Öğrenciler polis barikatını aşarak dışarıdaki öğrencilerle buluştu. Polis ablukasına ve gözaltı tehditlerine rağmen Beyazıt Kampüsü'nün "halka açılması" adı altında öğrencileri kısıtlayan kararlar alınmasını, öğrencilerin fakülteler arası geçişlerinin engellenmesini protesto etti.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada İstanbul Üniversitesi'nin halka açılması kararından sonra kayyum rektörün üniversite öğrencilerinin kampüsler arası geçişi yasaklaması ve asıl meselenin üniversitede öğrencilerin kendi kararlarını almasının engellenmesi ve kayyum rektörlerin keyfi uygulamalar yaptıkları vurgulandı. Üniversite öğrencileri Beyazıt Meydanı'nda bir forum yaparak Üniversite Meclisleri'nin deklarasyonunu ve ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Öğrencileri bilimsel akademik ve özerk bir üniversite için üniversitenin yönetilmesinde söz, yetki karar sahibi olma mücadelesini sürdüreceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.