< Amerikan Üniversiteleri Filistin’in Yanında

ABD’li üniversitelerin başını çektiği üniversite öğrencileri, soykırıma maruz kalan Filistin halkıyla dayanışmak ve üniversitelerinin İsrail’le ekonomik ve akademik ilişkilerine son verilmesi için günlerdir eylemde. Columbia Üniversitesiyle başlayan eylem ve işgaller, polisin saldırılarıyla da büyüdü ve birkaç gün içinde çok sayıda kampüse yayıldı.

Sadece 24 saat içinde ABD, Avustralya ve Fransa'daki üniversite kampüslerinde Gazze'ye destek için kurulan kampların sayısı iki katına çıktı ve Siyonizmden arındırılması talep edildi. SciencesPo Paris, Melbourne Üniversitesi, George Washington Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi ve başka yerlerde yeni kamplar kuruldu.

Dünya çapında Filistin'e destek amacıyla devam eden kampların sayısı 41'e ulaştı. Sadece ABD'de Filistin kamplarının kurulduğu 38 kolej var.

-Brown Üniversitesi - Providence, RI

-Kaliforniya Eyaleti Politeknik Üniversitesi - Humboldt, CA

-New York Şehir Üniversitesi - New York City, NY

-Columbia Üniversitesi - New York City, NY

-Emerson Koleji - Boston, MA

-Emory Üniversitesi - Atlanta, GA

-Florida Uluslararası Üniversitesi - Miami, FL

-Florida Eyalet Üniversitesi - Tallahassee, FL

-George Washington Üniversitesi – DC

-Harvard Üniversitesi - Cambridge, MA.

-Indiana Üniversitesi - Purdue Üniversitesi - Indianapolis, IN

-New York Üniversitesi - New York City, NY

-Northeastern Üniversitesi - Boston, MA

-Northwestern Üniversitesi - Evanston, IL

-Ohio Eyalet Üniversitesi - Columbus, OH

-Princeton Üniversitesi - Princeton, NJ

-Rice Üniversitesi - Houston, Teksas

-Teksas A&M - College İstasyonu, Teksas

-Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) - Cambridge, MA

-Michigan Eyalet Üniversitesi - East Lansing, MI

-Yeni Okul - New York City, NY

-Michigan Üniversitesi - Ann Arbor, MI

-Tufts Üniversitesi - Medford, MA

-Arizona Üniversitesi – Tucson

-Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi - Berkeley, CA

-Maryland Üniversitesi - College Park, MD

-Miami Üniversitesi - Oxford, Ohio

-Minnesota Üniversitesi - Minneapolis, Minnesota

-New Mexico Üniversitesi - Albuquerque, NM

-Charlotte'daki Kuzey Carolina Üniversitesi - Charlotte, NC

-Chapel Hill'deki Kuzey Carolina Üniversitesi - Chapel Hill, NC

-Pittsburgh Üniversitesi - Pittsburgh, Pensilvanya

-Rochester Üniversitesi - Rochester, NY

-Güney Kaliforniya Üniversitesi - Los Angeles, CA

-Teksas Üniversitesi, Austin - Austin, Teksas

-Dallas'taki Texas Üniversitesi - Dallas, Teksas

-Vanderbilt Üniversitesi - Nashville, TN

-Yale Üniversitesi - New Haven, CT


Avustralya'daki iki üniversite:

-Sidney Üniversitesi

-Melbourne Üniversitesi


Fransa'da bir üniversite:

-Sciences Po – Paris

 

Gazze Şeridi'ndeki öğrenci örgütleri de bir açıklama yayınlayarak, ABD’deki Öğrenci İntifadası ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.


Filistinli öğrenciler, “Biz Gazzeli öğrenciler, Gazze'yle dayanışma için ayaklanan ve Gazze'ye son vermek için ayağa kalkan Columbia Üniversitesi, Yale Üniversitesi, New York Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki onlarca üniversitenin öğrencilerini selamlıyoruz.

Siyonist-ABD'ye Gazze'de insanlarımıza karşı soykırım. İşgal bombaları altında kalırken, Nazi soykırımına direnirken, şehit meslektaşlarımız ve öğretim üyelerimiz için yas tutarken, üniversitelerimizin yıkımına tanık olurken, tutuklanma, polis şiddeti, uzaklaştırma, tahliye ve ihraçla karşı karşıya kalan öğrencilerin sunduğu dayanışma örneklerini memnuniyetle karşılıyoruz. üniversitelerinin Siyonist-ABD'deki suç ortaklığına son vermesini talep etmek için. soykırıma ve işgale ve onu silahlandıran savaş vurguncularına verdikleri destekten vazgeçiyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri'nin dört bir yanında üniversitelerini "Gazze'nin Popüler Üniversiteleri"ne dönüştürmeye çalışan yüzlerce öğrencinin tutuklandığını gördük. Öğrenciler, öğretim üyeleri ve personel üniversite faaliyetlerini aksatıyor ve Gazze'deki üniversiteler bombalanırken ABD'de üniversite işlerinin her zamanki gibi devam edemeyeceğini açıkça ortaya koyuyor. Bu eylemler, üniversite yönetimlerinin, vicdanlı öğrenci aktivistlerini ve öğretim üyelerini itibarsızlaştırmak, öğrencileri okuldan atmak, etkinlikleri yasaklamak, Filistin'de Adalet İçin Öğrenciler gibi öğrenci örgütlerini kapatmak ve Nazi soykırımını sona erdirmek için çalışan aktivistleri kınamak için Kongre üyeleriyle işbirliği yapmasıyla ortaya çıkıyor. Aynı zamanda aynı üniversiteler, soykırım saldırısını sürdürmek için Siyonist rejime sürekli silah satışından kâr elde eden aynı şirketlere yatırım yapıyor.

İşgal altındaki Filistin'de öğrencilerimiz ve bir bütün olarak eğitim sistemimiz süregelen soykırımsal saldırganlığa maruz kalıyor: üniversitelerimiz yok ediliyor ve bombalanıyor, öğrenci örgütlerimiz yasaklanıyor ve öğrenci liderlerimiz işkenceye, suikasta ve toplu hapsedilmeye maruz kalıyor. Ancak Filistin'de ve dünyada öğrenci hareketi her zaman kurtuluş mücadelemizin itici gücü olmuştur. Bugün Amerikan üniversitelerinden video ve görüntüler gördüğümüzde, Vietnam'dan Filistin'e emperyalizme meydan okuyan, Avrupa ve ABD'nin çehresini yeniden şekillendiren 1968 öğrenci ayaklanmalarının yanı sıra öğrenci mücadelesi tarihimizi de hatırlıyoruz. Şimdi 2024'te öğrenci hareketi bir kez daha önderlik ediyor.

Buradan Gazze'de sizi görüyor ve selamlıyoruz. Eylemleriniz ve aktivizminiz özellikle imparatorluğun kalbinde, Amerika Birleşik Devletleri'nde önem taşıyor. Kongre üyeleri, halkımızı bombalamak ve Siyonist-ABD'yi sürdürmek için 26 milyar dolarlık ek silah sağlamayı kabul ederken. soykırım, kampüslerinizdeki savaş makinesini kapatmak için anlamlı bir eylemde bulunuyorsunuz. Siyonizm'i, ırkçılığı ve soykırımı artık kabul etmeyecek, Filistin'in ve nehirden denize kurtuluşumuzun yanında yeni bir neslin yetiştiği açıktır.

Küresel öğrenci dayanışmanız sınırları aşıyor ve ABD'nin emperyalist savaş makinesini parçalamanın zamanı geldi. Gazze'den Columbia'ya, Ann Arbor ve Berkeley'e kadar, Nazi soykırımını sona erdirmek ve kolektif kurtuluşumuzu sağlamak için ellerimiz birleşti.

Açıklama yapan öğrenci örgütleri:

Öğrenci Birlik Bloğu - FDKC, Öğrenci Mücadele Komiteleri Birliği - Arap Kurtuluş Cephesi, Filistinli Öğrenci Mücadelesi Komiteleri Birliği - Filistin Arap Cephesi, El Fetih Gençliği - El Fetih, El-Mubadara Öğrenci Buluşması - Filistin Ulusal Girişim Hareketi, Öğrenci Hareketi Cephesi - FHKC, Filistin Kurtuluş Gençliği - Filistin Kurtuluş Cephesi, El-İstiklal Öğrenci Bloku - Filistin Demokratik Birliği Fida, Öğrenci Mücadelesi Bloku - Filistin Halk Mücadelesi Cephesi, Toprak ve İnsan Bloku - Halk Cephesi (Genel Komuta), İlerici Öğrenci Birliği Bloku - Filistin Halk Partisi, İslami Blok - İslami Direniş Hareketi, İslam Birliği - Filistin'deki İslami Cihat Hareketi.


Çeviri Kolektifi

Resistance Network ve Samidoun’den derlenmiştir.