"Filistin Halkıyla Dayanışmayı Yükseltmeye Devam Edeceğiz"

 

Devrimci Gençlik Örgütleri, Ambarlı Limanı'nda Filistin halkıyla dayanışma eylemine yapılan polis saldırısı ve işkenceli gözaltıları İHD İstanbul Şubesi'nde protesto etti.

"Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltmeye devam edeceklerini belirterek "önderlerimiz Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'lardan devraldığımız emperyalizme karşı mücadele ve enternasyonal mücadele ruhunu zafere kadar yaşatacağız" dedi.

Devirmci Gençlik Örgütleri, 18 Aralık'ta İstanbul'da Avcılar Ambarlı Limanı'nda yapacakları Filistin halkıyla dayanışma eylemine yapılan polis saldırısı ve işkenceli gözaltıları İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek protesto etti. "Gözaltılar Baskılar Bizi Yıldıramaz! Filistin Halkı İle Eylemli Dayanışmayı Sürdüreceğiz" yazılı pankart açılan basın toplantısında açıklamayı Yaren Sarısaltok okudu.

 

"Kimseden İzin Almak Zorunda Değiliz Yasaklarınızı Tanımıyoruz"

18 Aralık Pazartesi günü “Gençlik Direnen Filistin Halkının Yanında! İsrail’le tüm İlişkiler Kesilsin!” talebiyle basın açıklamamızı yapmak üzere Ambarlı Limanı’na gittik. Ancak Liman girişinde bekleyen polisler tarafından daha önce tarafımıza dahi yollanmamış olan kaymakamlık eylem yasağı kararı gerekçe gösterilerek azgın polis saldırısı altında işkenceyle gözaltına alındıklarını belirterek" "Günlerdir soykırım saldırısına maruz kalan, her gün onlarca çocuğunu yitiren, katledilen Filistin halkı ile gerçek bir dayanışma örebilmek için kimseden izin almak zorunda olmadığımız gibi keyfi ve hukuksuz bir şekilde verilmiş olan yasak kararlarını da tanımıyoruz" dedi.

 

"Devlet Hamasetten Başka Bir Şey Yapmıyor"

Ambarlı Limanı’nda yapmak istediğimiz eyleme yönelik devlet tarafından gerçekleştirilen saldırı tüm gerçekleri daha çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermiştir" diyen Sarısaltık, ilk günden bugüne Filistin’e ilişkin tüm söylemlerinde din kardeşliği adı altında esasında gericiliği örgütleyen devletin hamasetten başka bir şey yapmadığını vurguladı.

"Filistin halkının yanında olmak Siyonist İsrail ile ekonomik ilişkilerin sürdürülmesi ile olamaz" diyen Sarısaltık, gerçek bir dayanışmanın böyle olamayacağını çok iyi bilen devletin, kirli ve hamaset dolu politikalarını gözler önüne serenlere karşı da tahammülsüz bir şekilde saldırdığını belirtti.

 

"Devletin Katliamcı Politikalarına Geçit Vermeyeceğiz"

İktidarın, eylemleri engelleyerek hem sermayedarları hem de kendi itibarlarını koruyabileceğini sandığını ama ancak yanıldığını ifade eden Sarısalktık ,"Bizler emperyalist-siyonist barbarlığa karşı ezilen halkların yanında olmaya, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz" dedi Devletin iki yüzlü hamasi söylemlerine ve katliamcı politikalarına geçit vermeyeceklerini vurgulayan Sarısaltık, tüm gençliği Filistin halkı ile eylemli dayanışmayı yükseltme çağrısında bulundu.

Devrimci Gençlik Örgütleri, 18 Aralık'ta okumak istedikleri basın metinini de paylaştı.

 

"Bir Tarafta Emperyalist Devletler Diğer Tarafta Ezilen Halklar Var"

7 Ekim sabahı siyonist İsrail devletinin gözlerini Filistin halkının başlattığı Aksa Tufanı ile açmasından bu yana, Filistin topraklarında savaş sürdüğünü, içinde 14 örgütün bulunduğu Filistin Direniş Örgütlerinin 7 Ekim’de Gazze’den yola çıkarak özgür Filistin için harekete geçtiklerini hatırlatan Sarısaltık, üçüncü ayına yaklaşan savaşta İsrail'in Gazze topraklarını ve özellikle buradaki sivil yerleşim alanlarını, hastaneleri bombaladığını; yüz binlerce insan katlettiğini,İsrail devletinin ve arkasındaki emperyalistler tarafından Filistin halkına bir soykırım yapılmak istendiğini vurgulayarak "Bu savaşta bir tarafta emperyalist devletler, diğer tarafta ezilen halklar var" dedi.

 

"Biz Filistin Halkının Safındayız"

"Devrimci işçi ve öğrenci gençler olarak bizim bu savaşta safımız net! Bizler Filistin halkının safındayız. Emperyalizm tarafından toprakları işgal edilmiş, ülkeleri emperyalizme bağımlı hale getirilmiş tüm halkların yanındayız" diyen Sarısaltık, siyonist İsrail devletinin yıkılışından ve yerine Filistin topraklarındaki tüm halkların sömürüsüz yaşayacağı bir düzenin kurulması tarafında yer aldıklarını belirtt

 

"Filistin Halkının Zaferi İçin Mücadeleyi

" "Devrimci gençlik olarak önderlerimiz Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'lardan devraldığımız emperyalizme karşı mücadele ve enternasyonal mücadele ruhunu zafere kadar yaşatacağız. Filistin'de süren bu savaşta Filistin halkının zaferi için, İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi için tüm mücadele araçlarını kullanacağız" diyen Sarısaltı, dünya'nın her yerinde ezilen halklar, işçiler, gençler ve kadınların; Filistin için dayanışma eylemleri yaparak İsrail devletinin saldırılarının son bulması, hükümetlerinin işgalci İsrail devletiyle olan ilişkilerini kesmesi ve Siyonist İsrail’e yollanan desteğin son bulması için boykot ve blokaj eylemleri örgütleyerek emperyalizme karşı mücadeleyi büyüttüklerini belirtti.

Filistin halkının yanında görünmeye çalışan AKP iktidarı ve yandaşlarının bir yandan da siyonist İsrail devletine Filistin halkının kanını dökmesi için mühimmat ve teçhizat desteğinde bulunduğunu Siyonist İsrail ordusunun giyiminden beslenmesine kadar birçok alanda desteğe devam ettiğine dikkat çeken Sarısaltık, "İsrail hükümeti, kahve dükkanları basmayla boykot edilmez! Türkiye’den İsrail’e giden yardımlar ve İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin" diyerek taleplerini ise şöyle sıraladı:

- İsrail ile tüm diplomatik ve siyasi ilişkiler kesilsin.

- Siyonist İsrail ordusuna mühimmat ve teçhizat malzemeleri başta olmak üzere; Türkiye'den giden ham petrol, akaryakıt taşıyan tankerler, demir çelik, çimento, gıda malzemeleri her gün gemiler ile İsrail'e ulaşıyor. İsrail’e giden sevkiyatlar durdurulsun ve İsrail ile süren ticaret tamamen sonlansın.

 

İşçilere Çağrı "Filistin Katledilmesine İzin Vermeyelim!"

- Gençlik örgütleri olarak limanda ve bölgede çalışan işçilere de seslenerek Ambarlı limanı, iktidarın kardeşlerimizin kanını akıtmak için yolladığı malzemeleri yola çıkardığı yerdir. İsrail’le ilişkilerinin yoğun olarak devam ettiği yerdir. Bu yüzden bu limanda çalışan işçilere çağrımızdır: Dünya'nın geri kalan birçok yerinde gördüğümüz enternasyonal dayanışma örneklerindeki gibi harekete geçelim. Yanı başımızda katledilen Filistin halkının sesini duyalım! Yanı başımızdaki kardeş halkımızın katledilmesine izin vermeyelim!" dedi.

Sarısaltık"Korkmuyoruz, susmuyoruz, hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz: İsrail’le bütün ilişkiler kesilsin!" diyerek Devirmci Gençlik örgütleri olarak Filistin halkıyla dayanışmayı büyüteceklerinin ifade etti.