< Bu Abluka Dağılacak!

Her eylem, gösteri, her basın açıklaması polis ablukasında!

İşçiler fabrika önlerinde direniş çadırı kurar, polis-jandarma derhal ablukaya alır. Öğrenciler bir yürüyüş yapar, polis ablukası ve saldırısı gecikmez. Kadınlar isyana durur, derhal polis ablukası!.. Kürt halkının her adımı, her gösterisi, her direniş en katı asker-polis ablukasına alınır.

Emekçilerin öfkesi büyük. Baskı ne kadar yoğunsa öfke o kadar artıyor. Burjuva düzenin krizi derinleştikçe, bunalım ağırlaştıkça saldırganlığı artıyor.

Korkuyorlar! Bu öfkenin patlamasından korkuyorlar! Korktukça baskı artıyor. En ufak sese bile tahammülleri yok. Emekçilerin öfkesi o kadar yoğun ki, durum geniş yığınlar için o kadar katlanılmaz ki, dinci faşizmin baskı duvarında açılacak en küçük gedik, durdurulamaz bir selin önünü açar.

Bakmayın her eylem alanında, her direniş bölgesinde emekçileri öbek öbek çeviren polis-asker yığınınına. Asıl kuşatmada olan, asıl ablukada olan, bu çürümüş düzenin kendisidir!

Her yer eylem alanı... Emekçiler saldırı halinde. Bu polis kalkanları, bu asker sıraları, emekçilerin bu saldırılarını durdurmak için.

Bir çöküş ve çözülme sürecinde burjuva düzen. Böyle olmasa sokaklardan bu kadar korkar mıydı! Tek bir eylemcinin etrafına böyle etten-kalkandan duvarlar örmeye kalkar mıydı!

Biliyorlar ki emekçi yığınlar eylem yasaklarına kulak asmıyor. Biliyorlar ki insanlar, polis copuna, gaz bombasına, gözaltı ve tutuklamalara rağmen eylem alanlarına akıyor. Düzenin baskı ve zoru psikolojik etkisini yitirdi çoktan. İşe yaramıyor.

Korku duvarını aşan yığınlara hangi güç, hangi baskı boyun eğdirebilir ki! Böyle ablukalarla, yasaklarla, barikatlarla daha ne kadar engellenebilir bu öfke?

Sermaye sınıfının artık yönetemediğinin apaçık kanıtı değilse nedir tüm bu yaşananlar? Bir büyük değişimin, büyük altüst oluşun, tek kelimeyle toplumsal devrimin eşiğine geldiğimizin ifadesi değilse nedir?

İyi bakın bu fotoğraflara. Bu kokuşmuş düzenin çaresizliğine, dinci faşizmin o sonsuz korkusuna iyi bakın! Tüm dengelerini nasıl yitirdiklerine bakın!

Bu fotoğraflar durumu bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Artık her işçi grevi, her kadın isyanı, her gençlik gösterisi, Kürt halkının her eylemi... tekrar tekrar gösteriyor ki, dinci faşizmin bu koyu karanlığı, bu baskı ve saldırıları yenilecek. Bu abluka dağıtılacak!