< < “İşgale Geçit Vermeyeceğiz!”

HBDH Yürütme Komitesi, 24 Nisan günü bir açıklama yayınlayarak Kürdistan’a ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etti.

“Metina’ya dönük operasyonla aynı tarihte Avrupa’da Kürt Basın ve Televizyon kanallarına dönük gerçekleşen operasyonlar, aynı zamanda Erdoğan’ın Irak ziyareti böylesi bir süreçte Kürt özgürlük mücadelesini boğmak için bir şer ittifakı kurulduğunu göstermektedir.

Bu ittifak NATO tarafından desteklenmekte ve doğrudan AKP-MHP iktidarı tarafından hayata geçirilmektedir. Burada özellikle KDP özel bir rol oynayarak Kürt özgürlük mücadelesini boğma konusunda Erdoğan iktidarına açık çek vermektedir. Onunla kurduğu ilişkilerle işgalcilere meşruiyet kazandırmaktadır.” dediği açıklamasında Yürütme Komitesi, “Erdoğan iktidarının işgal saldırıları bütün Güney Kürdistan topraklarını işgal etmeyi hedeflemektedir. İşlediği savaş suçları, kimyasal kullanımı, sivil katliamlarla bölge insansızlaştırmaya çalışılmaktadır. Bu yönüyle özellikle KDP desteğiyle bölgede ki işgal politikası kendisini var edebilmektedir.

Faşizmin bu kirli savaş politikaları karşısında dağlarda direnen özgürlük gerillaları, iradeli ve kararlı duruşlarıyla faşizme taviz vermemekte, halkların özgürlüğü için savaşmaktadır. HBDH olarak düşmanın her türlü teknik üstünlüğüne rağmen kararlı bir şekilde devam eden gerilla direnişinin tarihsel öneminin altını bir kez daha çizmek isteriz.” diye vurguladı.

“Savaş Dağlarda Sınırlı Kalmayacak!” diyen Yürütme Komitesi’nin açıklaması şöyle devam ediyor:

“Şehirlerde en ufak bir kımıldanmaya izin vermeyen, bundan korkan faşizm savaşın şehirlere taşınacağını bilmelidir. Halkların Birleşik Devrim Hareketi milisleri, savaşın dağlarda sınırlı kalmadığını, kapitalizmin merkezlerinde yaptığı eylemlerle faşizmin kâbusu olduğunu gösterdi.

Faşizmi durdurmak ve yenmek için Birleşik Devrim saflarında örgütlenmeli ve sokakları direniş alanlarına çevirmeliyiz. Faşist iktidarın anladığı tek dil devrimci eylemin dilidir. Bu temelde bulunduğumuz bütün alanlarda gerilla direnişini sahiplenmeliyiz.

Kentlerde gerçekleşecek milis eylemleriyle işgalci düşmana hiç bir yerde güvende olmadığı gerçeğini göstermeliyiz. Gün özgürlük mücadelesini için topyekün direnişi büyütme ve birleşik devrim ateşini harlama günüdür.

HBDH olarak çağrımız birleşik devrim hareketinin bulunduğu bütün alanlarda faşizme karşı direnişi büyütmesi ve devrimci eylemi örgütlemesidir. Faşizm sessizlikten ve eylemsizlikten güç almaktadır.

Faşizme karşı sokağa çıkalım, hesap soralım işgalcilerin düşlerini karabasana çevirelim. Unutmayalım özgürlük gerillasının direnişinin sahiplenilmesi ve kentlerde gerçekleşecek eylemlerimiz faşizmin yarattığı sessizlik duvarını yerle bir edecektir.

Herkes bu tarihsel sürecin sorumluluğuyla hareket ederek bulundukları alanlarda devrimci eylemi örgütleme konusunda inisiyatif almalıdır.

Kahrolsun işgalci faşizm! Yaşasın gerilla direnişi! Faşizmi yıkalım özgürlüğü kazanalım!”