Afrin’de günlük 300 TL karşılığında savaştırılmak üzere Ağrı’dan 33 korucunun eğitim için Manisa Kırkağaç Jandarma Alayı’na götürüldüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla birlikte Afrin'e yönelik saldırıları sürüyor. Afrin'e yapılan saldırılar 36. gününe girerken havadan ve karadan yapılan yoğun saldırılardan sonuç alınamaması üzerine korucu gruplarının da savaşa dahil edilmesi yoluna gidildiği öğrenildi.

Daha önce kimi bölge kentlerindeki korucuların Afrin’e götürülmesine ilişkin bilgilerin yansımasının ardından bu kez Ağrı’dan 33 korucunun afrin’e götürülmek üzere eğitime alındığı öğrenildi.

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Yenigöl (Rewçî), Ekincik (Çiwrike), Aşağı Gözlüce (Mendelixa Jêr) ve Yukarı Gözlüce ( Mendelixa Jor) köylerinden olan 33 korucu, Manisa Kırkağaç Jandarma Eğitim Alayı'nda eğitime alındı.

Bir korucu yakınının verdiği bilgiye göre, günlük 300 TL karşılığında Afrin’de savaştırılmak istenen 33 korucu 15 gün önce Manisa’ya götürüldü.

Akrabalarını gitmemeleri konusunda uyardıklarını belirten kaynak, ancak maruz kaldıklarını baskıdan ötürü gitmek zorunda oldukları yanıtını aldıklarını paylaştı. Aynı kaynak bazı korucuların ise para için Afrin’e gittiğini belirtti.

 

Mezopotamya Ajansı