< Stuttgart'da 1 Mayıs Eylemi

Almanya'nın Stuttgart şehrinde her yıl düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı eylemine, bu yıl Alman Sendikalar Konfederasyonu’nun, yürüyüşü iptal etme kararı damgasını vurdu.

Alman Sendikalar Konfederasyonu'nun organizasyonuyla gerçekleşen eylem, geleneksel olarak her yıl MarienPlatz'ta başlayıp MarktPlatz'da yürüyüşle devam ediyordu. Ancak bu yıl, sendika toplanma yeri olarak MarienPlatz'ı belirledi ve yürüyüş iznini taşkınlık olabileceği gerekçesiyle geri çekti.

Bu karar, eyleme katılan kitle tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı ve kitle sendikanın aldığı iptal kararını kabul etmeyerek baskı yapmaya başladı. Sonuç olarak, konfederasyona ait VerDi Sendikası son dakikada yeni bir yürüyüş izni alınmasını sağladı.

Yürüyüşün gerçekleşmesi, işçi sınıfının kararlılığını ve dayanışmasını bir kez daha göstermiş oldu. Yürüyüşe Türkiye ve Kürdistan’dan da bir çok parti ve örgüt de katılırken, Leninistler de 3 dilde “Yaşasın 1 Mayıs” ve “Bütün İktidar Emeğin Olacak” pankartı ile kortejde yerini aldı.