Adana'da 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingi büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Kasım Gülek Köprüsü’nde toplanan örgütler, partiler ve sendikalar kortejlerini oluşturdu. Mücadele Birliği de "Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak" pankartı ve flamalarıyla alandaydı.

Alana girerken arama yapan polisler, Dem Parti’nin üzerinde "Tecrit İnsanlık Suçudur" yazılı önlüğünü içeri almadı ve bunun üzerine Tertip Komitesi yürüyüşü durdu. Yaklaşık iki saat boyunca yürüyüş başlamadı. Polisin saldırılarına rağmen, iki saatin sonunda Dem Parti önlükleri ile alana girdi.

Mücadele Birliği ise yürüyüş boyunca sloganlarla 1 Mayıs’ta Taksim’de dövüşenleri, Filistin mücadelesini ve Rojava’da süren özgürlük mücadelesini selamladı. Aynı zamanda ajitasyon yaparken, emniyetin BÖF birimini teşhir eden bir Mücadele Birliği okurunun üzerine polis yürüdü ve küçük çaplı bir arbede yaşandı.

Miting Kardeş Türküler konseri ve halaylarla sona erdi