Antakya’da 1 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlandı.

Emeğin Gücü Derneği, uzun süredir çalışma yaptığı Serinyol’da bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Antakya’ya giden Emeğin Gücü, Uğur Mumcu Alanında kitle ile birlikte toplandı.

“Emeğin Gücü Sermayeyi Yenecek”, “Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği”, “Deprem Değil Bu Bir Katliam” sloganları ile yürüyüşe başlandı. Kısa bir sure sonra polis barikatıyla karşı karşıya kalındı. Polis aramalarını ve barikatları reddedince de polislerin gözaltı tehdidi ile karşılaştı. Polis ablukasına alınan kitle ile polis arasında abluka yaşandı. Polis barikatına karşı Emeğin Gücü ve Kaldıraç hareketi net bir duruş sergiledi ve barikatlar açılmadan alana girmeyecekleri konusunda ısrarcı davranıldı.

Barikatlar açıldıktan sonra sloganlar ve ajitasyonlarla alana girildi. 1 Mayıs mitingi, müzik ve halaylardan sonra sona erdi.