< İzmir’den Taksim’e Bin Selam

İzmir’de 1 Mayıs birçok meslek örgütü ve devrimci kurumun katılımıyla coşkuyla kutlandı.

İki koldan gerçekleştirilen yürüyüşte Mücadele Birliği Platformu Saat 11:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Kordon yürüyüş kolu üzerinden Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş esnasında sık sık “Fabrikalar, Tarlalar, Siyasi İktidar, Her Şey Emeğin Olacak”, “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Deniz Yusuf İnan Savaşa Devam”, “Denizler Yaşıyor, Leninistler Savaşıyor” sloganları atıldı. Taksim’e sık sık selam gönderilerek “Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak”, “Taksim’de Düşene Dövüşene Bin Selam” sloganları atıldı.

Gündoğdu Meydanı’na gelindiğinde başta 1 Mayıs 1977’de katledilenler olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından okunan basın metninde “Sermayeyi emek sömürüsü de doyurmuyor. Doğa, sermayenin sınırsız yağmasına açılıyor; yetmiyor, savaşlarla milyonlar yerinden yurdundan ediliyor. Emperyalistlerin yürüttüğü savaşlar sonucu yerinden yurdundan edilen mültecilerle büyük bir insanlık krizi yaşanıyor. Gözümüzün önünde Çocuklar ölüyor, öldürülüyor, insanlar, doğa katlediliyor. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin işler hale gelmesi için eşitlik, demokrasi ve adalet için inatla, ısrarla ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz.” denildi. Basın açıklamasının ardından Moğollar konseriyle miting sona erdi.