Bu yıl 1 Mayıs için Taksim Meydanı’nı hedef koyan konfederasyonlar son anda yüzlerini Saraçhane’ye çevirseler de, devrimciler her şartta ve koşulda Taksim’de idi.

Sabah saatler 08.00’e gelirken Gençlik Komiteleri ilk açılışı yaparak “Düzene Karşı Gençliğin Sesi” pankartı açarak sloganlarla Taksim’e yürüdü, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

08.30 olduğunda da Mücadele Birliği okurları, "1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı". "Biji Yek Gulan" sloganları ile Taksim'e yürüdüler. Talimhane’de polis saldırısı ile gözaltına alınan Mücadele Birliği okurları “1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı” sloganları atarken, eylemi görüntüleyen Mücadele Birliği Muhabiri Serpil Ünal da ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Kısa süre sonra ESP, SKM ve SDGF üyeleri "Taksim Bizimdir, Bizim Kalacak" diyerek pankartları ve sloganları ile Taksim'e yürüdüler.

Yaklaşık 1 saat sonra da sloganlarla ve ajitasyon konuşmaları ile Şişli sokaklarında Mücadele Birliği okurları yürüyüşe geçti. “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak” pankartı ve ajitasyon konuşmaları ile yürüyüşe geçen okurlarımıza Komün de katılarak eylemi ortaklaştırdılar.

"İşçileri enkaz altında bırakan, kadınları, gençleri katleden bu düzen, Taksim'i bizlere yasaklamaya çalışıyor. Biz yasaklarınızı tanımıyoruz" diyerek Şişli ara sokaklarından Abidei Hürriyet caddesine sloganlarla çıkan devrimciler, Şişli halkı tarafından alkışlarla, sloganlarla desteklendiler.

“1 Mayıs’ta tüm sokakları da kapatsanız, toprak altında bıraktığınız işçiler için, geleceksizleştirdiğiniz gençler için, katlettiğiniz kadınlar için yine meydanlardayız, yine Taksim'e Kızıl Meydana yürüyoruz” diyen devrimciler Abide i Hürriyet Caddesine çıktıklarında, polis saldırısı ile gözaltına alındılar.

Uzun süre polisle mücadele eden Mücadele Birliği okurları ve Komün’den 15 kişi, sloganlarla, darp edilerek, ters kelepçe ile gözaltına alındılar.

Ve Okmeydanı, Mecidiyeköy, Beşiktaş’tan ard arda devrimci yapılar ve sendikalar Taksim’e doğru yürüyüşe geçtiler.

Mücadeleci Sendikalardan KATAŞ-SEN, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi üzerinden Taksim'e "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları ile yürürken gözaltına alındılar.

ÇHD’nin son açıkladığına göre 99 kişi Taksim’e çıkarken gözaltına alındı.

1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı!

Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan!