< < “Devlet Burada İnsanları Ölüme Terk Etti”

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde ve Antakya’da olan Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)’nin anlatımlarıdır.

Bugün depremin 10 günündeyiz. Depremin ilk gününden beri burada Devrimci Öğrenci Birliği olarak bileşeni olduğumuz Mücadele Birliği Platformuyla birlikte çalışmalarda yer aldık. Çalışmalara arama kurtarma, erzak, sağlık ve lojistik ekipleri oluşturarak başladık. Ve sürdürmekteyiz.

Depremin ilk 5 günü buraya devlete ait herhangi bir ekip veya AFAD gelmedi. Gelen birkaç ekipte de koordineli bir çalışma yoktu.

Asıl çalışmayı burada halkın kendisi devrimciler ve komünistler yürüttü. İnsanlar kendi yakınlarına canlı ulaşabilmek ve cenazelerini enkazdan çıkarabilmek için çalışmalarını kendisi sürdürdü. Biz de bu çalışmalarda bir çok insanı canlı olarak çıkardık. Aynı zamanda cenazelere de ulaştık.

Şu anda Samandağ'dayız. Samandağ'da kendi kampımızı, çadırlarımızı kurduk. Depomuzda erzaklarımızı temin ettik ve şu an bize ulaşan ya da bizim kendilerine ulaşabildiğimiz ihtiyaç sahibi insanlara erzakları paketleyerek dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz.

Burada koordineli bir şekilde Antakya'da veya Samandağ'da devlet uzun bir süre bulunmadığı gibi şu an bulunan çalışmalarda ise insanların gerçekten ihtiyacını karşılayabilecek düzenli bir şekilde çalışma yürütülmüyor.

Burada herkesin yapabileceği bir şey var. Herkes kendi imkanı doğrultusunda burada bir işin ucundan tutabilir.

Kürt ve Arap halkları burada yalnız bırakıldı. Devlet arama kurtarma çalışmalarında yer almadığı gibi insanları burada ölüme terk etti. Canlı bir şekilde insanların ölüme terk edildiğine tanık olduk. Bir kez daha görüyoruz ki, deprem değil kapitalizm öldürür. Herkesi depremzedelerle dayanışmaya bekliyoruz.