< “Kazanacağım Yeni Bir Savaşa Başladığımı Düşünüyorum”

Merhaba

Uzun zamandır size yazmadım. İyi olduğunuzu umut ediyorum.

Bu aralar sağlık sorunlarıyla meşgul oluyorum. Kemik iliği kanseri teşhisi konuldu. Kemoterapi başlatıldı. Tedavi süreci uzun sürecektir. Şu anda daha ilk aşamalardayız. Bünye hasar görmeden, güçlü durumdayken teşhis yapılmış olması işimi kolaylaştıracaktır. Kemoterapinin yaratacağı sorunlarla uğraşacağım.

Asıl konu, zindanda böyle bir tedavinin sürmesinin olanaksızlığı. Hem beslenme, hem hijyen, hem de ortam uygun olmuyor. Kendi inisiyatifinin dışında birçok şey. Hastane gidiş-gelişlerinde ring araçları, sürekli yanında asker olması, gıda temini önündeki sorunlar, temizlik malzemelerinin sınırlı olması gibi çok sayıda sorun var. Ve elbette en başta gelen moral, motivasyon. Kanser tedavilerinde çok önemli olduğu devamlı söyleniyor. Kelepçeli bir motivasyonla kelepçesiz motivasyon arasındaki farkı kimse tartışmaz.

Biz burada koşulları kendi lehimize çevirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu konularda yılların verdiği zindan tecrübesi de olunca, ilk elden basit sorunları çözmeye başlıyoruz.

Şu anda durumum iyi. Teşhis konulduğu dönem benim vücudumun genel durumunda, bağışıklık ve direncinde, diğer organlarda hasar oluşmadığından, ilk etaplarda fazla zorlanmadım. Bundan sonraki etaplara hazırlıklı olmaya çalışıyorum. Zorlu bir süreç olacağını biliyorum. Bizim yaşantımız zorluklarla boğuşarak geçti. Bundan sonra da üstesinden geleceğimden emin olabilirsiniz. Sizlerin desteği de bana güç veriyor. Bugüne kadar tüm zorlukları birlikte aştık. Bundan sonra da aşacağız.

Sinan yoldaşla birlikte kalıyorum. Yanımda olması benim için ayrıca bir şans oldu demek yerinde olur. Her konuda benden daha önce davranıp, benim için uygun ortam ve koşullar için ne gerekiyorsa, yapabileceği ne varsa yapıyor.

Ben kendimi önümüzdeki sürece hazırlıyorum. Şimdilik bu bir başlangıç oldu. Bu süreci zaferle taçlandırmak, bu zorluğu aşmak için koşulları oluşturmaya çalışıyoruz.

Moral olarak gayet iyiyim. Kazanacağım yeni bir savaşa başladığımı düşünüyorum. Zafere koşullanıp yoluma devam edeceğim, ediyorum.

Tüm yoldaşlara, soranlara sevgilerimi yolluyorum.

En içten sevgilerimle

Hüseyin Durmaz

11 Eylül 2022


Hüseyin Durmaz’a ulaşmak, bu savaşımında onu yalnız bırakmamak için mektup adresi:

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi A-29 Buca/İZMİR