Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesinde 30 yıldır ecrimisil ödedikleri evlerinden çıkmaya zorlanıyor. 72 hanede yaşayan 250 kişi bugün zorla tahliye ediliyorlar.

Ecrimisil, taşınmaz malı kullanma konusunda hak sahibi olan kişiye, kullanım karşılığı ödenen bir tazminat.

Arsa üzerinde yaşayanlara 3 ay önce dava açılmış ve mahkemenin hakimi değiştirilerek tahliye ve yıkım işlemleri hızlandırılmıştı. Belediye, kaymakamlık, valilik hepsi hızlıca yıkımı gerçekleştirmek için el birliği ile çalıştı.

Mahalle sakinleri, her şeyin 3-4 ay içerisinde oldu bittiye getirildiğini, avukatları itirazlarının beklenmediğini dile getirdi.

Bu sabah polis eşliğinde mahallede yıkıma başlandı. Özerli halkı ile dayanışmak için diğer ilçelerden gelenler için giriş çıkışlar polisler tarafından tutuldu ve ilçe girişinde de GBT kontrolleri yapılıyor.

Özerli Halkı, dayanışma için herkesi Dörtyol-Özerli Mahallesine çağırdı.

Halkın saatler boyu süren eylemi karşısında elektrik ve su kesim işlemleri durduruldu. Avukatlar kaymakamlık hukuk müşavirliğiyle görüşmeleri sürdürüyor. Mahalleli ile birlikte bekleyiş sürüyor.

Antakya'dan Mücadele Birliği Okurları