Harb-İş Üyesi İşçilerden Ek Zam Eylemi

Eskişehir’de Savunma Bakanlığı'na bağlı işyerlerinde çalışan kamu işçiler 4 Nisan'da (dün) geçinemediklerini belirterek ek zam ve ek protokol talebiyle iş bıraktı.

Eskişehir’de kamu işçileri 4 Nisan Perşembe günü (dün) geçinemediklerini belirterek ek zam ve ek protokol talebiyle iş bıraktı. Harb-İş Sendikası basın açıklaması yaparak taleplerini açıkladı.

Eylemde konuşan Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak hükümete çağrıda bulunarak hızlı bir şekilde ek protokolün tekrar gözden geçirilmesi ve gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, kabul edilebilir bir oransal refah payı ve seyyanen artış yapılmasını istediklerini söyledi.

"Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam ile reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi gerekmektedir” diyen Atak Harb-İş üyesi işçilerin insanca yaşanabilecek bir ücret elde edilinceye kadar gerekli bütün mücadele yollarını kullanmaya hazır oldukları belirtti.

Eskişehir şubesi üye ve kurullar ile bugüne kadar alanlarda, sosyal medyalarda, yazılı ve görsel basın aracılığıyla yaptıkları basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalıştıklarını, İş yerlerinde, yemekhanelerinde seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten Atak "Eskişehir'den Ankara'ya kadar yürüyerek sesimizi duyurmaya çalıştık. Son olarak 10 Şubat'ta Ankara'ya üyelerimizle birlikte giderek bir kez daha yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek istedik ancak Ankara'ya girmemize izin verilmeden geri döndürüldük" dedi.

Eşkişehir'de milletvekilleri, genel müdürlük, Eskişehir Valisi ile de bir takım görüşmeler yaparak yol almaya çalıştıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını belirten Atak, seslerini duyurmak için bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.