Agrobay İşçileri Çalışma Bakanı Genel Müdürü İle Görüşecek

Haklarının ödenmesi için Ankara'ya yürüyüşe geçen Agrobay Seracılık işçilerinin eylemi olumlu sonuçlar vermeye başladı. İşçiler yarın bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirecek.

Bergama'da Agrobay Seracılık'ta ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Tarım-Sen üyesi olmalarının ardından işten atılan ve çoğunluğu kadın olan işçiler gasp edilen maaş, mesai ücretleri ve tazminatlarının ödenmesi için 215 gündür mücadele ediyor.

Agrobay Seracılık önünde yazın kavurucu sıcağına, kışın dondurucu soğuklarına, polis ve jandarmanın saldırıları ve gözaltılarına rağmen geri adım atmayan işçiler daha önce de Ankara'da siyasi partilerle, bakanlarla görüşme yapmıştı. Siyasetçiler sorunun çözümü noktasında söz vermelerine rağmen olumlu bir gelişme yaşanmasına tepki gösteriyor.

İşçiler, Agrobay Seracılık'ın ihracat yaptığı ülkelerin İstanbul'daki konsoloslukları önünde de eylemler yaparak Agrobay'dan işçilerin hakları ödeninceye kadar ürün almamaları ve baskı yapmalarını istemişti.

Agrobay Seracılık işçileri sonuç alabilmek için Ankara'ya Çalışma Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. Üç gündür soğuk ve yağışlı havaya rağmen yürüyen işçiler bugün Soma'ya ulaştı. İşçilerin kararlılığı olumlu sonuçlar vermeye başladı.

İşçilerin Soma'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz işçilerin haklarını alabilmek için üç gündür yürüyüşte olduklarını, soğuk ve yağışlı hava koşulları nedeniyle işçilerin bazılarının rahatsızlıkları olduğunu ve gece Soma'da kalacaklarını belirtti.

Kocagöz Çalışma Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Baş İle yarın saat 12.00'de bir görüşme gerçekleştirileceğini, bunu olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Yarın Mehmet Baş ile yapılacak görüşme sonrasında götğşmeye ve bundan sonraki sürece ilişkin bilgilendirmede bulunacaklarını ifade eden Kocagöz, Agrobay Seracılık işçilerinin mücadelesinin kazanımla sonuçlanabilmesi için kamuoyunun desteğinin bu süreçte özellikle önemli olduğunu belirterek dayanışma çağrısında bulundu.