< < Agrobay İşçileri Yürüyor

“Bergama’dan çıktık. Duyun sesimizi, dinleyin hikayemizi! Kadın işçiler hesap sormaya geliyor!” diyen Agrobay işçileri, bugün Ankara’ya yürüyüşe geçti.

Bergama’da bulunan Agrobay firmasında çalışırken kötü çalışma koşullarına karşı Tarım-Sen’e üye oldukları için işten atılan ve 210 gündür sera önünde eylemlerini sürdüren işçiler, Bergama Kapalı Pazaryeri önünde basın açıklaması yaparak Ankara’ya yola çıktı.

“Bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız” pankartı açan işçiler sık sık “Sendika haktır engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı.

“Aylardır yaşadığımız haksızlığa, hukuksuzluğa karşı, verilmeyen tazminatlarımız, maaşlarımız, hak edişlerimiz için; Anayasal hakkımız olan sendika hakkımızı almak ve ‘işçiler patronların kölesi değildir’ demek için Ankara'ya yürüyoruz!” diyen işçilere, çevre ilçelerden gelen kadın örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi destek verdi.

Tarım Sen Başkanı Umut Kocagöz’ün “Seçimden sonrası bekleyecek halimiz yok. 210 gün oldu ve işçiler ne maaşlarını ne de tazminatlarını aldı. Bu ülkede Çalışma Bakanlığı nerede? Çözmüyorsa biz Ankara’ya geleceğiz ve bakanlığın önünde direneceğiz” konuşmasının ardından işçiler de söz alarak yaşadıkları sorunları anlattılar.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar’ın da Agrobay işçilerinin alacaklarını almak için kararlı olduklarını söylediği açıklamanın ardından işçiler, sloganlarla Ankara’ya doğru yürümeye başladı. İşçilerin ilk durağı Soma oldu. Yaklaşık 10 işçinin başlattığı yürüyüşte yaklaşık 10 gün sonra Ankara'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olmayı planlıyorlar.