< Kadıköy Belediyesi İşçilerinden Ek Protokol Eylemi

DİSK Genel-İş Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyesi işçiler, ek protokol görüşmelerinde taleplerinin karşılanmaması üzerine Kadıköy Belediyesi önünde eylem yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, Kadıköy Belediyesi'nde işçilerin ek protokol talebinin kabul edilmemesi nedeniyle Kadıköy Belediyesi binası belediye binası önünde eylem gerçekleştirdi.

İşçiler öğle saatlerinde Kadıköy Belediyesi bahçesinde ek protokol talebiyle bir araya geldi.

 

"Bu Ücretle Geçinmemiz Mümkün Değil"

Eylemde Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi Başkanı Nazan Ay, Toplu iş sözleşmesinden gelen yüzde 20 zam haklarıyla birlikte yevmiye ücretlerinin 739 lira olduğunu belirterek "Bu ücretle geçinemeyeceğimizi ısrarla herkese anlatmaya çalıştık. Aldığımız maaşların bizim barınmamıza, geçinmemize, yemek yememize yetmesi mümkün değil. Bunu anlamak bu kadar güç olmamalı" dedi.

Tüm işçilerin iktidarın yarattığı ekonomik krizin farkında olduğunu belirten Ay, belediye yönetimine seslenerek "Siz bu konuda inisiyatif almamaya devam edecekseniz biz de seçim sürecinde eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz çünkü o masa kurulacak" dedi.

"Bekleyecek Gücümüz Yok"

Belediye işçilerinin ücretleri yetmediği için yemeklerini evden getirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ay, "Biz aslında şube yönetimi ve temsilciler olarak ısrarla geçinemediğimizi duyurduk, en demokratik tepkimizi dile getirdik. Sonuç: 'Seçimi bekleyin' dediler. Bizim 1 Nisan'ı bekleyecek gücümüz, takatimiz yok. Kartal'da, Maltepe'de imzalanan ek protokol ivedilikle Kadıköy'de de imzalanmalıdır" diye konuştu.

 

İşçilerden Kadıköy Halkına 'Yanımızda Olun' Çağrısı

İşçilerin haklarını almak için eylem yaptıklarından belediye tarafından şikayet edildiğini ve bunun bir çok kez yaşandığını söyleyen Ay, "Biz her gün Kadıköy'de oturan komşularımızın çöplerini alan, parklarını temizleyen, gazetelerini çıkaran, kültür faaliyetlerini yürüten, evde bakım, sağlık hizmeti veren işçileriyiz. Sesimize kulak verin. Kadıköy işçilerinin geçinemediğini siz de söyleyin. Yanımızda olun" çağrısı yaptı.

Eylem boyunca, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Ek Protokol Hakkımız, Söke Söke Alırız", "Sabrımız Kalmadı, Bıçak Kemikte", Emekçiler Burada, Yönetim Nerede" "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atıldı.