DERİTEKS'e Saldırıya Karşı İzmir'de Kitlesel Eylem

DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz'e ve sendika yöneticilerine Akar Tekstil patronu tarafından yapılan saldırı Akar Tekstil önünde yapılan kitlesel yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz'e ve sendika yöneticilerine Akar Tekstil patronu tarafından yapılan saldırıya karşı DİSK'e, Türk-İş'e, KESK'e bağlı sendikalar ile siyasi partiler İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Akar Tekstil önüne sloganlar atarak yürüyüşle geldi. Deriteks Sendikasına ve Akar Tekstil işçilerine destek veren kitle "Bu saldırı tüm işçi sınıfına yapılmıştır. İşçi sınıfı hesabını soracak!" mesajı verdi.

Basın açıklamasında İzmir'de Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve toplu sözleşmeli işyeri olan Akar Tekstil fabrikasında yaşanan kimi sorunları çözmek için görüşme daveti üzerine giden ve 3 dönemdir onlarca görüşme gerçekleştirdikleri iş yerinde sendika yöneticilerinin bu sefer kurşunlarla karşılandığı belirtildi.

İş yeri sahibi ve yöneticilerinden Hayrettin Akar'ın kardeşi Onur Akar tarafından adeta planlı ve pusu kurar gibi gerçekleşen bu saldırı kınanarak "Başta sendikamız DERİTEKS, olmak üzere birçok kardeş sendikamız, direnen işçiler bu saldırılara maalesef ki yabancı değil" denildi.

Genel Başkan Makum ALAGÖZ’ ün yaralandığı diğer sendika yöneticileri ve temsilcilerin şans eseri yara almadan kurtulduğu bu saldırının sömürüyü dizginsiz yürütmek isteyenlerin tarafından gerçekleştirildiği ifade edilerek "İşçiye, sendika yöneticilerine kurşun sıkma cesareti, hadsizliği münferit bir olay değil sömürü çarklarının vahşi bir parçasıdır" denildi.

DERİTEKS ailesi olarak ısrarla yürütülen, ne olursa olsun işçilerin yanında duran sendikal anlayışın bedeli ne olursa olsun savunmaya devam edileceği yıllar içinde yaşanan patron baskısı ve saldırılarından bir milim geri atmayarak onurlu bir sendika çizgisini pusula ediniliği vurgulandı.

Açıklamada "Ülkenin dört bir yanından onlarca fabrikadan gelen işçi çığlıkları, insanca yaşamak için insanca ücret, sendikalı çalışma taleplerine takınılan vahşi saldırı aynı kaynaktan beslenen aynı faşizan tutumdur. Safımız işçi sınıfının onurlu safıdır" denildi.

Sendika olarak para için cana kasteden Onur Akar ve benzerlerine yanıt olarak "Savunduğumuz sendika çizgimizden geri durmayacağımızı, alın terinin hakkını almak için, toplu sözleşmeli çalışma hayatı için, işçilerimizin insanca yaşam talepleri için 76. yılımızda bir kez daha ifade ediyoruz ki buradayız. Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile milyonlarca işçi ile, emek dostlarımız ile buradayız. hiçbir yere gitmiyoruz. Yaşanan bu saldırı karşısında sessiz kalmayacağız. Bu saldırıyı yapanların gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız. Mücadele tarihimizden öğrendiğimiz bir şey var. O da her zorlu süreci birlikte aştığımız gibi bu saldırıları da birlikte aşacak sınıf dayanışması ile göğüsleyeceğiz. Korkmadık, korkmuyoruz, birlikte kazanacağız, Biz kazanacağız, işçi sınıfı kazanacak" denildi.

Kitle açıklamanın ardından bir süre daha silahlı saldırıyı protesto eden ve sınıf dayanışmasını vurgulayan sloganlar attı.