< Patiswiss'de Sendika Düşmanlığı Ve İşten Atma Saldırısı

 

Patiswiss'de sömürüyü sürdürebilmek için sendikalı işçiler üzerinde baskı uygulanıyor. İşçilerden e-devlet şifreleri istenerek istifaya zorlanıyor. Sendikalı bir işçinin işten atılması üzerine fabrika önünde eylem başladı.

Patiswiss'in OSTİM'de bulunan fabrikasında sendikalı olduğu gerekçesi için dün bir işçi işten çıkartıldı. İş yerinde gün boyu işçiler patron Elif Aslı Yıldız'ın kardeşi ve şirketin Genel Müdürü Avukat Mustafa Nazif Yıldız, Baş Gıda Mühendisi Beran Ecem Akça ve İnsan Kaynakları Müdürü Eşref Şişkin tarafından odaya alınarak tehdit edildi. E devletleri kontrol edilen işçilere sendikaya üye olmamaları söylenerek, istifa ettirildi. Sendikanın işçiyi satacağı, işverenden para isteğini söyleyen yöneticiler bir işçiyi de işten çıkardı. İşten çıkarılan işçiye baskısını sürdüren Mustafa Nazif Yıldız akşam saatlerinde çıkarılan işçiyi arayarak sendikayla iş tutmaması konusunda işçiyi tehdit etmeye devam etti.

 

İşçiler Fabrika Önünde Direnişe Geçti

Öz Gıda İş Sendikası tarafından çıkarılan işçi ile birlikte fabrika önünde direniş başlatıldı. Direnişin atılan işçi geri alınana kadar ve işçilerin sendikal hakları tanına kadar devam edeceğini belirten Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, işverenin bu hukuksuzluğunu tanımadıklarını belirtti.

 

"Fabrikayı İşçiler Büyüttü Ama Talepleri Karşılanmıyor"

"Burada uzun zamandır yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Arkadaşlarımızı sendikaya üye yapıyor, Anayasal haklarını anlatıyoruz. Çok hızlı büyüyen bir şirket, yeni yatırımlar yapıyor fabrikalar açıyorlar. Buna bir itirazımız yok ancak işçi arkadaşlarımızın da bazı talepleri var. Bu şirketi işçiler büyüttü ama emeklerinin karşılığını alamıyorlar" dedi.

 

"Sendikal Çalışma Engellenerek Suç İşleniyor"

İşçilerin sendikayla bu yüzden iletişime geçtiğini, bu doğrultuda bir çalışma başlattıklarını belirten Çiçek, Patiswiss'in tutumu kabul edilebilir değil. Avukat olan bir Genel Müdür var ancak sendikal çalışmayı engellemenin suç olduğunu bilmiyor. Yada bilmesine rağmen hukuksuz bir şekilde davranmaktan çekinmiyor. Bu kişiyle ilgili de harekete geçeceğiz, bağlı bulunduğu baroya bildireceğiz" dedi.

 

"Eylem Taleplerimiz Kabul Edilinceye Kadar Sürecek"

Eylemin talepleri karşılanana kadar büyüyerek devam edeceğini vurgulayan Çiçek, patron Elif Aslı Yıldız'ın sosyal medyada gösterdiği duyarlı yaklaşımlarını kendi işçilerine de göstermesi gerektiğini aksi halde samimiyetsiz olduğunu göstemiş olacağını belirtti.

 

İşçilerin Can Güvenliği Hiçe Sayılıyor

Mal kabulün yapıldığı, palet ve forkliftlerin olduğu yerden işe giriş çıkış yaptırılan işçilerin can güvenliği de hiçe sayılıyor. Denetleme olduğunda ön kapıdan alındıklarını belirten işçiler normal zamanda depodan giriş yaptıklarını belirtiyor.