< Zara Ve Levi’s Önünde Eylemler

Urfa'da çalıştıkları fabrikada Birtek-Sen üyesi olduktan sonra işten atılan ve fabrika önünde eyleme başlayan Özak Tekstil işçileri, eylemlerini 2. ayın ardından İstanbul'a taşıdı.

Zeytinburnu'nda bulunan Özak Holding önünde çadır kuran ve nöbet tutmaya başlayan işçiler, geçtiğimiz Pazar günü Bakırköy Özgürlük meydanında aralarında Mücadele Birliği Platformu’nun da olduğu birçok sosyalist kurumun ve sendika on katılımıyla eylem gerçekleştirmişti. İşe geri alınmadıkları takdirde üretim yaptıkları ünlü markaların mağazalarında eylemler düzenleyeceklerini duyurmuşlardı.

Bugün (1 Şubat Perşembe) işçiler, Cevahir AVM'de bulunan ve Özak firmasında üretim yapan Zara Giyim mağazasının önünde teşhir ve boykot için çağrı yaptı.

Saat 19.30'da AVM içindeki Zara mağazası önünde buluşan işçiler ve onlara destek olan Mücadele Birliği, TÖP, Sol Parti, TİP, EMEP gibi sol kurumların desteğiyle eylem gerçekleştirdi. Yoğun polis ve özel güvenlik ablukasına rağmen açıklama yapan işçiler, haklı taleplerini dile getirerek Zara giyim mağazasının boykot edilmesini ve eylemlerine kamuoyunu sahip çıkma çağrısı yaptı.

Özak Tekstil işçilerinden Murat Yıldız burada konuşma yaparak, 67 gündür maruz kaldıkları haksızlıkları sıraladı. Taleplerinin, sendika halkının tanınması, ise geri dönmek ve çalışmadıkları süreçteki ücretlerinin de ödenmesi olduğunu söyleyerek, kazanana kadar mücadele edeceklerini haykırdı.

Eylem "Özak İşçisi Yalnız Değildir", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek" sloganlarını atarak eylemlerini sonlandırdılar.

Aynı saatlerde Kadıköy Bahariye'de bulunan Levi's önünde de eylem yapan Özak Tekstil işçileri adına konuşan Seher Gülel, üretim yaptıkları Levi's'a çağrıda bulunmak için burada olduklarını ifade ederek, birleşe birleşe kazanacaklarını söyledi.