Öğretmen Sendikası üyeleri, Genç ODTÜ'lüler çalışan öğretmene şiddet uygulanmasını okul önünde protesto etti. Bir öğretmen gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Genç ODTÜLÜLER adlı öğretim kurumunda öğretmen Melih Can Kurt’un patron tarafından darbedilmesini.basın açıklaması yaparak protesto etti. Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Başer, okul patronunun öğretmeni darbetmesine tepki göstererek; “Çalıştığımız kurumlar haksızlık hukuksuzluk ve şiddet bitmiyor. Gün geçmiyor ki bir öğretmen arkadaşımızın kafasında bardak parçalanmasın. Burada, bu kurumda yaşandı bu olaylar. Genç ODTÜLÜLER öğretmenleri sömürdüğü yetmiyor, fazlasını istemeyen sadece maaşını talep ettiği için burada öğretmen arkadaşımızı darbetme cüretinde bulunuyorlar. Peki biz bunları yaşarken denetlenmesi gerekirken, açlık pahasına çalışan bu öğretmenleri herhangi bir Milli Eğitim Bakanı personeli neden denetlemiyor” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Umut Erkurt ODTÜ yönetimine, seslenerek “Adınız bu kadar değersiz mi. Böyle merdiven altı kurumların şiddet uygulasın, üç kuruş maaşı çok görsün diye mi adınızı kullanıyor” dedi. Erkurt, şiddet gören öğretmp arkadaşlarının yanında olduklarını ve hukuki sürecin takip edeceklerini vurguladı.

Şiddete uğrayan öğretmen Melih Can Kurt, “Bu patron kendini haklı çıkarmak için yalan haberler verdiğini duyuyoruz. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Öğretmenler olarak buraya geldik. Sendikam iyi ki var, benim yanımda oldular. Burada öğrencilerimi de görüyorum. Korkmayın gelmek istiyorsanız ben buradayım. Çıkın, gelin. Bizimle birlikte olun. Yukarıdaki öğretmenlerim, gelin bizimle birlikte aşağıda olun. Korkmayın. Kendinizi bunlara kaptırmayın. Siz de ileride şiddet görebilirsiniz Sözlü olarak zaten şiddet gördüğünüzü biliyorum. Gelin yanımızda olun” dedi.

Velilere de seslenen Kurt "Çocuklarınıza eğitim veren öğretmenlere şiddet uygulayan bu okullarla sözleşmenizi feshedin, bu öğretmlere şiddet uygulayan bu kurumlar batsın" dedi.

Açıklama ardından, bir öğretmen arkadaşlarına şiddet uygulanmasını protesto etmek amacıyla tabelaya yumurta attı. Bunun üzerine polis Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlere saldırdı. Öğretmenler "Patronların ğretmene şiddet uygulaması kafasını yarması serbest ama tabeleya bir yumurta atmak gözaltı sebebi" diyerek tepki gösterdi.

Polisin saldırısı sırasında başından yaralanan öğretmene ve diğer öğretmenleri darp edildi. Öğretmenler yaralı arkadaşlarını korumaya çalıştı. Bir öğretmen gözaltına alındı. Çevrede eylemi izleyen halk ise polisin öğretmenleri darbetmesine tepki gösterdi.

Öğretmenler ve sendika avukatları arkadaşlarının yanında olmak için gözaltına alınan arkadaşlarının götürüldüğü karakola giderek serbest bırakılmasını bekledi.

Gözaltına alınan öğretmen saat 20 sıralarında serbest bırakıldı.