Dünyanın İşçileri Ve Özgür İnsanları, İnsanlığın Düşmanlarına Karşı Birleşin!

1 Mayıs dünyanın emekçileri ve özgür insanları için insanlık düşmanlarına karşı bir mücadele günü olsun

Ey büyük Filistin halkı,

Ey Filistinli işçi sınıfının çocukları ve her yerdeki emekçiler,

Ey ulusumuzun ve dünyanın tüm özgür ve onurlu insanları...

Her yıl 1 Mayıs'ta dünya halkları, özellikle de uluslararası işçi sınıfı ve bu dünyadaki tüm yoksullar, ezilenler ve mazlumlar, insani değer ve ilkeleri hiçe sayan acımasız bir mali cunta tarafından kendilerine karşı uygulanan vahşet ve köleleştirmeye karşı verdikleri mücadeleyi kutlarlar. Onlar, tüm gücüyle dünya halkları ve kaynakları üzerindeki kontrolünü ve hegemonyasını pekiştirmeye çalışmakta, siyasi, ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşmak için en son askeri endüstrileri ve modern teknolojiyi, ihanet ve aldatma yöntemlerini ve hiçbir insani ya da ahlaki vicdan ya da vicdan azabı duymadan hedeflerine ve çıkarlarına ulaşabilecek her şeyi kullanmaktadır.

Halkımız, dünyanın tüm işçileri ve özgür insanlarıyla birlikte, bu yıl 1 Mayıs'ı, ABD yönetiminin ve insanlığın düşmanı batılı emperyalist sömürgeci güçlerin liderliği, ortaklığı, desteği, kapsamı ve suç ortaklığı altında, kendilerini işgalci bir işgal varlığının ordusu olarak adlandıran bir grup katil tarafından, vahşeti ve kanlılığı faşizmi ve Nazizmi aşan en kötü ve en acımasız soykırım ve etnik temizlik kampanyasına maruz kaldıkları bir zamanda anmaktadır. İşledikleri suçlar ve vahşetlerle halkımızın iradesini kırabileceklerini, onlara teslimiyeti ve yenilgiyi dayatabileceklerini düşünüyorlar. Çılgınca bir girişimle sadece insanları öldürmek, taşları yıkmak ve ağaçları kökünden sökmekle kalmıyor, aynı zamanda halkımızın kimliğini, tarihini ve medeniyetini de siliyorlar. Halkımızın kendi topraklarında kalmasını imkânsız hale getiriyor.

Halkımızın fedakârlıkları ve kararlılıkları karşısında huşu ve saygıyla eğilirken, iç cepheyi, konum ve performans birliğini çeşitli siyasi, saha ve toplumsal düzeylerde güçlendirmek ve tahkim etmek ve düşmanın savaş meydanlarında başaramadığını hile ve siyasi manevralarla başarma olasılığını reddetmek gerektiğini vurgulamalıyız. Ayrıca, komplolara karşı daha güçlü ve sağlam dururken, bu çetin sınavın üstesinden gelmek için halkımızın çeşitli siyasi ve toplumsal bileşenleri arasında dayanışmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme çağrısında bulunuyoruz.

Saldırganlık, adaletsizlik ve savaş tacirleri ile barış, adalet, özgürlük ve insanlık güçleri arasında giderek yoğunlaşan çatışmanın ışığında, zulüm güçlerinin sahip olduğu tüm mali kaynaklara, askeri yeteneklere ve ekonomik hakimiyete rağmen. Özgürlük ve adalet güçleri, tüm yüce insani ve ahlaki değerleri ortadan kaldırmayı amaçlayan emperyalist planlar karşısında kendi çıkarlarını savunma konusunda giderek daha bilinçli ve farkındalık sahibi olmaktadır. Bu bağlamda, bugün emperyalist-Siyonist suçlar karşısında halkımızın ve haklı davasının yanında yer alan dünyanın tüm özgür ve onurlu insanlarına en derin teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerini, özellikle de işgal suçlarını ve ABD yönetiminin buna verdiği desteği protesto eden ve Filistin halkına yönelik saldırganlığa son verilmesini talep eden Amerikan üniversitelerindeki öğrencileri selamlıyoruz. Ayrıca halkımız ve davasıyla dayanışma içinde olan tüm emek ve kadın örgütlerini, halkımızı ve haklı davasını desteklemek üzere dünya başkentlerinin ve şehirlerinin meydanlarını dolduran tüm özgür ve onurlu insanları selamlıyoruz.

Şehitler için şan ve ölümsüzlük, tutsaklar için özgürlük ve yaralılar için şifa...

Tarihi Filistin topraklarında ve tüm bölgelerinde yaşayan vefakâr halkımıza selam olsun.

Halkımızın tüm siyasi ve sosyal bileşenleriyle birlikte ulusal, ekonomik ve sosyal kurtuluş mücadelesi veren yiğit işçilerimize selam olsun

Adaletsizlik, saldırganlık ve küresel emperyalist saldırganlık karşısında uluslararası işçi sınıfına selamlar...

Adaletsizliğe ve saldırganlığa karşı duran dünyadaki tüm onurlu ve özgür insanlara selam olsun.

Filistin'in Kurtuluşu için Halk Cephesi

Merkezi Medya Departmanı

1 Mayıs 2024

* FHKC telegram hesabından alınarak çevrilmiştir