22 Temmuz'!dan beri "JES yapımı için ÇED gerekli değildir" kararına karşı mücadele eden Aydın'ın Köşk ilçesi Mezeköy halkına 22 Ağustos gecesi jandarma saldırarak gözaltına aldı.


Üretim yaptıkları ve yaşadıkları toprakların yok edilmemesi için dava açan Mezeköy halkı, dava süreci tamamlanmadan inşaatın başlatılmak istenmesine izin vermedi. Yaşanan saldırı ve gözaltıların ardından şirket kamyonlarının girerek alana harfiyat dökmelerine rağmen mücadeleden vazgeçmediler.


Ertesi sabah Mezeköy'ün tüm giriş çıkışları jandarma tarafından tutuldu ve köylüler dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Köyün içinde de resmi ve sivil polisler kol gezmeye başladı. Yol kapalı olduığu için iş makinaları ve tırlar da dahil, tüm araçlar köy içinden geçmeye başladı...


24 Ağustos günü de (bugün) Köşk Kaymakamı, santrale karşı çıkanların köye giriş çıkışını "yasakladı(!)".


Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Mezeköy ve Uzundere mahallelerinde bulunan 19 parsellik alan, Resmi gazete'de yayınlanan kararla acele kamulaştırılmıştı. 18 kuyulu santralin yapımına karşı bölge halkı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vermiş olduğu "ÇED gerekli değildir" ve "Acele kamulaşltırma" kararlarıyla ilgili konuyu yargıya taşımışlardı.