Ukrayna hükümeti tarafından yasaklanan devrimci Marksist örgüt Borotba (Mücadele)’nın 29 Ocak günü yayınladığı açıklamasını paylaşıyoruz.

Durum tırmanıyor. ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tankları tedarik etme kararı çok tehlikelidir. Bir dünya savaşını tehdit ediyor, çünkü Abrams motorlarının tasarımı sürekli bakım gerektiriyor. Ukrayna'da bunun için uzman yok. Bu nedenle, Rus ordusu için hedef olan Ukrayna işletmelerinde çalışacak Amerika Birleşik Devletleri'nden sivil uzmanlar onarım ve bakım için yer alacak.

Çatışma sonucunda bu uzmanların çok ciddi bir şekilde öldürülme riskinin olduğunu herkes anlıyor. Bununla birlikte, bir ABD vatandaşının ölümü, Biden'ın Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge getirilmesini talep etmesine izin verecek ve savaş ilan etmek için bir neden olabilir.

Bu nedenle Biden, Rusya ile bir savaşı başlatmak için sıradan işçileri kurban olarak kullanmayı planlıyor.

ABD makamlarının böyle bir kararının tüm insanlık için büyük bir tehlike taşıdığını anlıyoruz. Tüm yoldaşlarımızın, tüm Avrupa vatandaşlarının ve tüm uluslararası toplumun, başka birinin çatışmasına çekilmek istemediklerini anlamalarına ihtiyacımız var.

Ne Rusya, ne de Donbass ve Ukrayna anti-faşistlerinin Avrupa ve ABD'de yaşayan sıradan insanlarla çelişkileri yok, ancak Amerikan liderliğinin bu tür saldırgan eylemleri nedeniyle dünya felaketin eşiğinde olabilir. Biden'ın yaşayacak fazla zamanı kalmadı ama bizim ve çocuklarımızın vakti var.

Böyle bir karara karşı çıkan herkesin sessiz kalmaması çok önemli. Herkes sosyal ağlarda, ilerici medyada ve dostane Telegram kanallarında, mitinglerde ve gösterilerde, broşürler ve duvar yazıları yardımıyla tutumunu açıkça ifade etmelidir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin eylemlerine hepimiz HAYIR dersek, ortak düşmanlarımızın bu adımı atması zor olacaktır.

Yoldaşlar! Dayanışmanız bugün her zamankinden daha önemli!

 

Struggle La-Lucha'dan çevrilmiştir

 

Çeviri Kolektifi