< “Rusya Halkıyla Her Zaman Aynı Siperde Duracağız”

Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi daire başkan yardımcısı Kim Yo Jong, 27 Ocak Cuma günü aşağıdaki basın açıklamasını yaptı:

Tüm Avrupa kıtasını büyük bir savaş tehlikesine maruz bırakan, irili ufaklı endişelere yol açan ABD, şimdi kırmızı çizgiyi daha da aşıyor.

Ukrayna'ya büyük miktarda askeri donanım sağlayarak, devam edecek istikrarsız dünya krizini kışkırtmaya "özel bir katkı" yaptı. Kısa bir süre önce, yalnızca Rusya'ya karşı duruşunu daha net hale getirmek için Ukrayna'ya tank tedarik edeceğini kamuoyuna açıkladı.

Bunun arkasında, ABD'nin Rusya'yı yok etmek için vekalet savaşını daha da genişleterek, hegemonik amacını gerçekleştirmeye yönelik uğursuz niyeti yatıyor.

ABD olmasaydı dünya şimdi daha parlak, daha güvenli ve daha sakin olurdu.

ABD, Rusya'nın stratejik güvenliğine ciddi tehdit ve meydan okuma oluşturan ve bölgesel durumu mevcut vahim aşamaya iten baş suçludur.

ABD'nin Ukrayna'ya kara saldırısı için askeri donanım sağlayarak savaş durumunu tırmandırmasından ciddi endişe duyuyorum ve bunu şiddetle kınıyorum.

ABD ve diğer Batılı ülkeler, Rusya'nın güvenlik endişelerini hiçe sayarak astronomik meblağlara ulaşan askeri teçhizatı Ukrayna'ya teslim ederken, küresel barışı ve bölgesel güvenliği mahvediyor. Dolayısıyla egemen devletlerin meşru müdafaa hakkını kullanmalarına iftira atmaya ne hakları ne de gerekçeleri vardır.

ABD, Batı ülkelerininki bir yana, Rus karşıtı cephede birinci sınıf yardakçılarının askeri potansiyellerini seferber etmeyi düşünüyor.

Ukrayna savaş alanı, ABD tanklarının 20 yıl önce kasıp kavurduğu Orta Doğu'daki bir çöl değildir.

ABD ve Batı'nın sahip olduğu herhangi bir askeri teçhizatın, kahraman Rus ordusu ve halkının yılmaz savaşçı ruhu ve gücü karşısında paramparça olacağından şüphem yok.

Emperyalist müttefik güçler ne kadar umutsuzca denerlerse denesinler, Rus ordusunun ve vatanseverliği, inatçılığı ve zihinsel gücü yüksek insanların kahramanca dayanıklılığını asla zayıflatamayacaklar.

Devletin haysiyet ve şerefini, ülkenin egemenlik ve güvenliğini savunma mücadelesinde ortaya çıkan Rusya'nın hizmet personeli ve halkıyla her zaman aynı siperde duracağız.

Çeviri Kolektifi

KCNA.kp sitesinden çevrilmiştir