< Kuzey Kore'yi ABD Ve Güney Kore Provokasyonlarına Karşı Savun

ABD ve Güney Koreli yetkililer, kuzeydeki Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni hedef alan provokasyonları artırıyor. İki kapitalist ülke, sosyalist Kuzey Kore'ye karşı kullanılacak askeri seçenekleri tartışmak için Şubat ayında "masa üstü tatbikatlar" olarak bilinen resmi toplantılar yapmayı planladıklarını duyurdu. Bu, Kuzey Kore'nin yakın zamanda yaptığı kısa menzilli balistik füze testlerine yanıt olarak geldi.

12 Ocak'ta, sağcı Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, KDHC'ye karşı nükleer silah kullanma fikrini açıkça dile getirdi: “Sorunun daha da kötüye gitmesi ve ülkemizin taktik nükleer silahları devreye sokması veya kendi başımıza yapması olası.” (New York Times, 12 Ocak) Güney Koreli bir yetkili, ülkenin 1991'de Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalamasından bu yana böyle bir tehditte bulunmamıştı.


ABD ve Müttefikleri: Kore Halkına Yönelik Gerçek Tehditler

Yoon'un 10 Mayıs 2022'de göreve başlamasından kısa bir süre sonra ABD, Güney Kore ve Japonya, 2017'de durdurulan ortak balistik askeri tatbikatları yeniden başlattı. Üç ülke, daha sonra Ağustos 2022'de Hawai kıyılarında savaş oyunları düzenledi. (Reuters, Ağustos 15 Ocak 2022) Başkan Yoon, göreve gelir gelmez askeri operasyonları "normalleştirme" sözü verdi.

Daha ılımlı Moon Jae-in'i az farkla mağlup eden Yoon'un seçilmesi, ABD'li savaş şahinleri tarafından kutlandı. Çok az siyasi deneyime sahip, ömür boyu süren bir savcıydı ve Milton Friedman'ın benimsediği "serbest piyasa liberteryenizminin" hayranıydı.

Yoon, gaddarca anti-komünist ve anti-feminist bir başkanlık kampanyasına öncülük etti. Yoon, Haziran 2021'de adaylığını açıkladığında herhangi bir siyasi partiye mensup değildi, ancak sonraki ay aşırı sağcı Halkın İktidarı Partisi'ne katıldı. Ateşli bir erkek şovenist olarak, Yoon'un ilan ettiği ilk önceliklerinden biri Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'nı kaldırmaktı.

Anti-komünizm ve "özgürlükçülük" ile uyumlu olarak, Yoon şiddetle işçi karşıtıdır. Aralık ayında bir kamyoncu grevini bastırmaya hazırlanıyordu ve grevcilere, sonuçlanmadan kısa bir süre önce işbaşı yapmalarını emrediyordu.

Batılı kurumsal medya, Yoon'un kirli geçmişi hakkında sessiz kalıyor ve yanlış bir şekilde DPRK'yı "saldırgan" olarak tasvir ediyor. ABD, Güney Kore ve Japonya, 73 yıldır Kuzey Kore'nin egemenliğini tehdit ediyor. Sosyalist Kuzey kendini cesaretle savundu.

Kuzey Kore liderlerinin, ABD hükümet yetkililerine ve onların bölgedeki müttefiklerine güvenmemek ve kendilerini emperyalist saldırganlığa karşı korumak için her türlü nedeni var. 1945'ten beri her ABD başkanı, Donald Trump ve Joe Biden dahil olmak üzere sosyalist ülkeye karşı düşmanca davrandı.

Trump ve DPRK Mareşali Kim Jong Un arasında 2018'de yapılan bir görüşme uzlaşmacı görünüyordu. Ancak, New York Times yazarı Michael Schmidt tarafından yazılan "Donald Trump v. the United States: Inside the Struggle to Stop a President" başlıklı yeni bir kitap, Trump'ın 2017'de Kuzey Kore'ye karşı nükleer silah kullanma fikrini gündeme getirdiğini ve " Suçu başka bir ülkeye atmak.” (nbcnews.com, 12 Ocak)


Anti Emperyalistler: Dayanışma Kurun

Beyaz Saray yetkilileri ve kurumsal medya muhabirleri, Kuzey Kore hakkında uydurmalar yayarken, anti-emperyalistlerin bu yalanlara gerçeklerle karşılık vermesi çok önemlidir. ABD'de Washington'un anlatısına maruz kalan işçilerle ve ezilen insanlarla konuşmak önemlidir; emperyalist işgalciler tarafından Kore halkına uygulanan acımasız tarih açıklanmalıdır.

Karl Marx, "Alman İdeolojisi" adlı kitabında ünlü bir şekilde şöyle yazmıştır: "Yönetici sınıfın fikirleri her çağda egemen fikirlerdir, yani, toplumun egemen maddi gücü olan sınıf, aynı zamanda onun yönetici entelektüelidir. Kuvvet." Bu kavram, kapitalist sınıfın kurumsal medya aracılığıyla yayılan sosyalist Kuzey Kore düşmanlığı için geçerlidir.

Kuzey Kore'ye karşı emperyalist propaganda o kadar güçlü ki, normalde anti-emperyalist görüşlere sahip olan bazı solcular bile, KDHC'yi savunmaktan kaçınıyor. Ancak Marksizm-Leninizm bilimi, komünistlere, kapitalizmin boyunduruğuna karşı her sosyalist devrimi olduğu kadar, sömürgeciliğe ve her türlü baskıya karşı her kurtuluş mücadelesini de savunmayı öğretir.

Kore halkı barış ve yeniden birleşme istiyor, ancak ABD emperyalizmi bu gelişmenin önündeki en büyük engel oldu. ABD'nin hala Güney Kore'yi işgal eden yaklaşık 30.000 askeri var. Bu gayrimeşru, çünkü Washington, ABD'nin bunu taahhüt ettiği 1953 Ateşkes Anlaşmasını imzaladıktan sonra ABD birliklerini geri çekme sözünü bozdu.

ABD güçleri o zamandan beri yaptırımlar ve savaşı tehdit eden askeri tatbikatlar yoluyla Kore halkını terörize etmeye devam etti. DPRK, hükümetinin gerekli olduğunu iddia ettiği herhangi bir kapasitede kendisini savunmakta haklıdır.

ABD Askerlerini Kore'den Çek!

Çeviri Kolektifi

Workers World’de yayınlanan Otis Grotewohl tarafından kaleme alınan Editör yazısıdır