FHKC Merkezi Medya Departmanı 9 Aralık’ta bir açıklama yayınlayarak, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan edilmesi için yaptığı toplantıda veto yetkisini bir kez daha kullanan ABD için, “Amerikan üslerini ve çıkarlarını her yerde vurmak birincil hedef olarak kalmalıdır” dedi.

Açıklama şöyle:

“Amerika'nın veto hakkını kullanması beklenen bir durumdu ve bize karşı acımasızca bir soykırım savaşı yürüttüğünü teyit etmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına karşı veto yetkisini tekrar tekrar kullanması beklenen bir durumdu; tarihi Amerikan yerlilerine karşı temizlik, katliam ve soykırım suçlarıyla dolu olan bu büyük sömürge, Gazze'deki halkımıza karşı gerçekten ve acımasızca bir soykırım savaşı yürütmektedir.

Bu veto, işgale saldırganlığını, katliamlarını, soykırımını ve Filistinlilere ait her şeyin yok edilmesini sürdürmesi için daha fazla yeşil ışık yakmakta ve Amerika'nın yılanın başı ve dünyanın en kötü ve suçlu ülkesi olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bu veto, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kamuoyu da dahil olmak üzere halkların tutumuyla çelişmekte ve bir kez daha çirkin suçlu yüzünü tüm dünyaya ve ABD'nin birbirini izleyen yönetimleriyle tam bir ortaklık içinde işgal altındaki Filistin'de işlenen Siyonist suçların daha fazla farkına varmaya başlayan Amerikan nesillerine ifşa etmektedir.

Amerikan üslerinin ve çıkarlarının her yerde vurulması ve işgal güçlerinin bölgeden kovulması halkımızın, direniş hareketlerinin ve dünyadaki tüm özgür insanların öncelikli hedefi olmaya devam etmelidir; çünkü halklara ve özellikle de Filistin halkına düşman olan bu suçlu emperyalist sömürgenin anladığı dil budur.”

Çeviri Kolektifi