Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), bugün bir açıklama yayınlayarak her tür Batılı ya da Arap saldırgan güçle başa çıkacaklarını söyledi:

Halkımıza karşı soykırım savaşı Amerika, Batı ve gerici resmi Arap rejimlerinin tam ortaklığıyla devam etmektedir.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, cani ve nefret dolu Siyonist düşmanın, Amerika Birleşik Devletleri, Batı ve gerici resmi Arap rejimlerinin tam ortaklığıyla Filistin halkına karşı katliamlarını ve soykırım savaşını tırmandırdığını doğrulamaktadır. Bu savaş Filistin'in varlığını, Filistin davasının tasfiyesini ve yerinden edilme projesinin hayata geçirilmesini hedeflemektedir.

Cephe şunları belirtmektedir: "Korkak Siyonist düşmanın halkımıza yönelik saldırganlığını yoğunlaştırdığı, son saatlerde Gazze ve Batı Şeria'da onlarca katliam gerçekleştirdiği açıkça ortaya çıkmıştır. Bunların sonuncusu, Şeridin kuzeyindeki Tel Zaatar bölgesinde yerinden edilmiş insanların barındığı okulları ve Gazze Şehrindeki Al-Fallah Okulunu hedef alan bir dizi önemli katliamda çok sayıda şehit verilmesi, Sabra mahallesinde rastgele topçu bombardımanı yapılması, Han Yunus'ta konutların hedef alınması, Kuzey Gazze'ye odaklanarak Şerit bölgelerinde yüzlerce baskın düzenlenmesi, Balata Kampında bir binanın hedef alınarak şehit verilmesi, hastanelerin hedef alınmaya devam edilmesi ve Al-Shifa yerleşkesinin boşaltılmasının talep edilmesidir.

Tüm bunlar, halkımızı ve direnişini teslim olmaya zorlama, halkımızı topraklarından zorla sürme ve işgalin çatışmayı çözme ve sorunu tasfiye etme vizyonunu uygulamasının önünü açacak yeni bir gerçeklik yaratma planına işaret etmektedir; bazı gerici resmi Arap rejimlerinin onayıyla devam eden bu suçta açık bir Amerikan ve Batı ortaklığı vardır."

Cephe, sahada yaşananların Filistin halkını, varlığını ve topraklarını hedef alan tam ve sistematik bir soykırım savaşı olduğunu açıklığa kavuşturmaktadır. Amerikan yönetimi ve Batı, bu suçları meşrulaştırmak ve halkımıza karşı işlenen korkunç katliamları haklı göstermek için bunu sözde "terörizme" karşı bir savaş olarak pazarlamaya çalışmaktadır.

Cephe, bu katliamları durdurmak için sorumlu ve ciddi kararlar alınmasını engelleyen ve saldırganlığı reddederek sokaklara dökülen Arap kitlelerini bastıran gerici resmi Arap rejimlerinin bocalayan tutumlarını kınamaktadır; bu Arapların halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşına karşı sorumluluklarından kaçmaları, hatta kuşatmayı kırmak ve ölüm ve açlıkla karşı karşıya olan halkımıza yardım götürmek için kararlar almaları utanç vericidir.

Cephe, Batı sisteminin, uluslararası toplum kurumlarının ve onların ikiyüzlü bir şekilde özgürlük ve insan haklarından bahsederken Siyonist ölüm ve yıkım makinesinin Filistin halkına karşı katliamlar gerçekleştirmesini durdurma sorumluluklarından açıkça kaçan sakat değerlerinin çöktüğünü ileri sürmektedir. Bunun yerine, işgalin uğursuz plan ve hedeflerine ortak oldular ve şu soruyu sordular: "Bu Batılı sistem, bu Siyonist varlığın tüm hayal gücünü aşan ciddi ve benzeri görülmemiş ihlalleri karşısında sessizliğini ve ihmalini nasıl haklı çıkaracak ve şu anda El-Şifa yerleşkesinde olduğu gibi hastanelerin hedef alınmasına, bombalanmasına, basılmasına ve sağlık personeli ve hastalardan tahliyelerinin istenmesine nasıl sessiz kalabilecek? Bu, Siyonistler tarafından işlenen tam bir savaş suçudur ve bu Batı sistemi üzerinde bir lekedir."

Cephe, dünyanın özgür insanlarını, saldırganlığı durdurmak ve kuşatmayı kırmak için çeşitli meydanlarda ve Siyonist, Amerikan, Batı elçilikleri ve uluslararası kurumlar önünde gösteriler ve kitlesel etkinlikler yoluyla baskı yapmaya devam etmeye ve işgalci liderlerin ve suçlu Amerikan başkanı Joe Biden'ın savaş suçlusu olarak yargılanması için baskı yapmaya ve işgal liderlerinin doğrudan Amerikan ve Batı ortaklığıyla Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım operasyonlarını kınamak için Uluslararası Ceza Mahkemeleri Roma Statüsü'nün Yedinci Maddesini uygulamaya çağırmaktadır.

Cephe açıklamasını, Filistin halkının katliamlara, yerinden edilmeye, öldürülmeye ve açlığa rağmen bu savaştan daha güçlü çıkacağını ve düşmanla yüzleşmek ve onunla uzun bir yıpratma savaşına girmek için mücadeleye devam edeceğini teyit ederek sonlandırır. Bu cani düşman ve onun Batılı destekçileri hiçbir hedeflerine ulaşamayacak ve halkımız Gazze'de savaş sonrası hayallere yönelik her türlü proje ve fikri alaşağı edecektir. Halkımız, işgalci bir güç olarak sektördeki her türlü uluslararası, Batılı ya da Arap saldırgan güçle başa çıkacaktır.