Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe Temsilcisi ile Yemen’de Bugün (Yemen Today) Kanalı ile Yaptığı Röportajını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin Yemen'deki temsilcisi Halid Halife, “Yemen Today” kanalı ile bir toplantı sırasında açıklamalarda bulundu.

Bu açıklama Direniş Haber Ağı tarafından 6 Kasım 2023 tarihinde yayınlanmıştır.

“Yemen'deki liderlik ve halk arasında Filistin davasına yönelik büyük bir uzlaşı var.

Yemen, Siyonist varlıkla doğrudan savaşa girerek kınama ve ihbar aşamasını aşmış ve ileri bir aşamaya geçmiştir.

Siyonist istihbarat teşkilatı Yemen'i Direniş Ekseni ülkeleri arasında Hizbullah ve Halk Seferberlik Güçlerinden sonra en tehlikeli ülke olarak sınıflandırmaktadır.

Yemen insanının yapısı asalet, haysiyet ve işgalciyi reddetmekle karakterize edilir ve gerçekten de Yemen işgalciler için bir mezarlıktır ve Yemen'in Filistin'e katılımı bunun kanıtıdır.

Geçtiğimiz üç hafta içinde Siyonist hapishanelerdeki Filistinli mahkumların sayısı iki katına çıktı ve bunu, bir esir değişimi operasyonu gerçekleşse bile kendini güvence altına almak için yapıyor.

Siyonist varlığa bombalama, öldürme ve yıkım için verilen yeşil ışık, daha önce hiç kimseye verilmemiştir.

Yemen tarafından Filistin'e sağlanan mali destekler, ister büyük ister küçük olsun, Filistinliler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir, çünkü bu destekler Filistinliler için Yemenliler tarafından büyük zorluklarla toplanmaktadır.

Tüm Filistinli gruplar, Siyonist düşmanla yapılan tüm çatışmalara katıldı.

El Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasından birkaç saat sonra Batılı ülkeler harekete geçti ve Siyonist varlığa her türlü desteği sağladı.

İktidardaki Arap rejimleri, işgal tarafından yaratılmıştır ve bu kabul edilmesi gereken bir gerçektir.

Hizbullah, Siyonist varlığa karşı önemli bir rol oynamaktadır ve düşmana birçok acı verici darbe indirmiştir.

Değerlerini ve ilkelerini koruyan toplumlar, halklarının düşüncelerini ve yönelimlerini değiştiren normalleştirici devletlerin aksine Filistin davasıyla etkileşime girmiş ve olanlardan etkilenmiştir ve bu nedenle artık Gazze'de ne olduğu umurlarında değildir.

Siyonist varlığa karşı herhangi bir operasyonun başarısına karar verecek olanlar Filistinlilerdir ve zafer için tüm umutlar onlara bağlıdır.”

 

Struggle La Lucha sitesinden yayınlanan derleme haberden çevrilmiştir.


Çeviri Kolektifi