FHKC 18 Ekim günü de bir açıklama yaparak, “hastane bombalamasına ilişkin dezenformasyon mağdurlara karşı işlenen bir başka suçtur” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yaptığı açıklamada, işgal hükümeti ve ordusunun El-Ahli El-Arabi Hastanesini bombalama suçunu işlediğini, bunu herhangi bir insancıl kişinin haklı görmesinin ya da kabul etmesinin mümkün olmadığını önceden bildiğini, ancak benzer bir dizi suçu önceden planladığını ve bu saldırıyı haklı gösterme, saldırıya dair analiz ve yalanları uydurmak için araçlarını hazırladığını doğruladı.

Cephe açıklamasında şunları kaydetti: “Dünden bu yana katliamın yanı sıra bir başka suçla daha karşı karşıyayız; bu da düşmanın işlediği korkunç katliamı Filistinlilere ve direnişlerine mal etme girişimidir.”

FHKC, “Düşmanın saldırının başından beri hastaneleri hedef alma niyetinin açık olduğuna” dikkat çekti. Daha önce El-Ahli el-Arabi Hastanesi, El-Durrah Çocuk Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'ne saldırmış, hastanelere yönelik kapsamlı savaşının bir parçası olarak El-Avda Hastanesi, Kudüs Hastanesi, Kamal Adwan Hastanesi ve Kuveyt Hastanesi'ni tehdit etmiş ve El-Ahli el-Arabi Hastanesi'ndeki vahşi katliamının ardından Avrupa Hastanesi'ni de bombalamıştır.”

Cephe, bazı uluslararası kurumların, işgal sözcülerinin birbiriyle çelişen yalanlarını tartışmaktaki isteksizliğini ve bu yalanların sadece Filistin'de değil, dünyanın dört bir yanında doğrulama ile ilgilenen düzinelerce kurum tarafından kesin kanıtlarla çürütüldükten sonra art arda geri çekilmesini de kınadı.

Cephe ayrıca, Alman Şansölyesi ve ABD'li savaş suçlusu Joe Biden'ın, saldırganlığa kılıf uyduran ya da kınamayı reddeden tüm hükümetler ve partilerle birlikte bizi öldürmenin tam ortakları olduğunu vurguladı.

FHKC, Arap ulusunun geniş kitlelerini, direnişi ve destekçilerini ve dünyanın dört bir yanındaki Filistin dostlarını bu iğrenç savaş suçu için Siyonist düşmanı cezalandırmaya çağırdı.


FİLİSTİN HALK KURTULUŞ CEPHESİ (FHKC)

Merkezi Enformasyon Bürosu


Struggle La Lucha internet sitesinden alınarak çevrilmiştir. İngilizceye çeviren Melinda Butterfield. Kaynak: PFLP internet sitesi

Çeviri Kolektifi