FHKC 17 Ekim günü kamuoyuna yönelik yayınladığı açıklama ile işgale karşı kapsamlı bir ayaklanma çağrısı yaptı.

Halk Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı, “El Aksa Tufanı Operasyonu düşmanı şaşırttı ve ona küçük düşürücü bir yenilgi yaşattı” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher Yoldaş yaptığı açıklamada “Filistin halkımız, birkaç saat içinde sürpriz bir operasyonla düşmana küçük düşürücü bir kayıp verdirmeyi başaran ve güvenlik stratejilerini yerle bir eden bir grup kahraman direnişçinin başlattığı kahramanlık destanını (El Aksa Tufanı) yaşıyor” dedi.

Cemil Mezher Yoldaş, Al-Mayadeen uydu kanalında yayınlanan konuşmasında şunları vurguladı: “Siyonist düşman, halkımıza boyun eğdirmek ve teslimiyeti dayatmak amacıyla Gazze Şehrindeki Al-Ahli al-Arabi Hastanesinde [alternatif olarak Al-Maamadani Hastanesi olarak da bilinir] yüzlerce şehit, çocuk, kadın ve yaşlının hayatına mal olan korkunç bir katliam gerçekleştirmekte ve bombardıman ateşi altında yerinden edilmektedir.” dedi

“Bu cani düşmana diyoruz ki: Ne kadar kanlı katliam yapılırsa yapılsın, halkımız topraklarını terk etmeyecek, topraklarında sabit kalacak ve ne kadar ağır fedakarlıklar olursa olsun onu terk etmeyecektir.”

Mezher, “Bu suçlar düşmanın yenilgisini, askerlerinin ve güvenlik sisteminin başına gelen utancı örtemez ve bu çılgınlık ve Siyonist suç karşısında, bir soykırım ve etnik temizlik savaşına maruz kalan halkımızı kurtarmak için acilen harekete geçmek zorunlu hale gelmiştir” dedi.

Mezher Yoldaş, bu çirkin katliam karşısında “Batı Şeria, Kudüs ve 1948 Filistin topraklarındaki halk kitlelerini işgale ve yerleşimci sürülerine karşı kapsamlı bir ayaklanmaya” çağırırken, “Arap devletlerinin liderlerini ABD yönetimini boykot etmek, askeri üslerini kapatıp, askerlerini sınır dışı etmek ve bölgedeki elçiliklerini kapatmak için ortak bir tutum almaya” çağırdı.

Genel Sekreter Yardımcısı Yoldaş, “Düşman devletin büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi ve Arap büyükelçilerinin Siyonist varlık devletinden çekilmesi” gerekliliğini vurgulayarak, “Arap halk kitlelerini meydanlarda ve sokaklarda kitlesel eylemler yapmaya ve ülkelerindeki ABD ve Siyonist büyükelçiliklerini kuşatmaya” çağırdı.

Mezher ayrıca “Dünyanın dört bir yanındaki Filistin halkıyla dayanışma içindeki özgür güçleri, halkımıza yönelik bu saldırganlığın ortakları olan Siyonist düşmana, ABD yönetimine ve Avrupa'daki sömürgeci güçlere karşı mücadelelerini yükseltmeye” çağırdı.

Yoldaş Cemil Mezher konuşmasının sonunda tüm halka şöyle seslendi: “Halkımız ve gururlu, kahraman halkımız: Düşmanın halkımıza karşı uyguladığı bombalama, yıkım ve imha savaşına rağmen, Amerikan ve Batı ortaklığına rağmen halkımız ve direnişimiz iyi durumdadır, kahramanca davranmaktadır, teslim olmayacak ve beyaz bayrak çekmeyecektir.

“Kesin olan şu ki, halkımızın direnişi bu suçlu ve mağlup Siyonist varlığa karşı kesin ve kaçınılmaz bir zaferin yolunu açacaktır. Mücadele devam ediyor ve zafer kaçınılmaz olarak Filistin halkına ve onun yiğit direnişine ait olacaktır.”

 

Struggle La Lucha sitesinden alınarak çevrilmiştir. Kaynak: PFLP İnternet Sitesi

Çeviri Kolektifi