< Filistin ile Dünya Genelindeki Dayanışmayı Büyütelim!

İşçilerin Dünyası Partisi (WWP) Filistin Destek Açıklamasıdır:

İsrail rejiminin cinayetleri, toprak gaspları, yasa dışı yerleşimleri ve işgali, Filistin halkının ve kurtuluş örgütlerinin tepkisini haklı olduğu kadar kaçınılmaz da kılmıştır. Filistinliler bir kez daha, en zor koşullar altında, dünyanın dört bir yanında emperyalizmden kurtuluş özlemi çeken insanlar için kahramanca bir örnek oluşturdular.

Siyonist rejim 2007'den bu yana Gazze'yi abluka altında tutuyor ve bu dar şeridi iki milyon Filistinli için bir açık hava hapishanesine ve İsrail uçaklarının bu yıl aralarında çocukların da bulunduğu 200 Filistinli sivili bombalayıp öldürdüğü bir atış poligonuna dönüştürüyor.

Netanyahu rejimi Batı Şeria'da yerleşim yerleri inşa edilmesini tamamen destekleyerek Filistinlileri vatanlarından sürmüştür. Yerleşimciler Filistinlilere yönelik şiddeti arttırmış ve Kudüs'teki El Aksa Camisi'ne defalarca saygısızlık etmiştir.

Filistin hareketi ve halkı istediği şekilde ve büyük Malcolm X'in deyimiyle “Ne pahasına olursa olsun” karşılık verme hakkına sahiptir. Filistinli örgütler acımasız bir düşmanla karşı karşıya olduklarını biliyor ve bu düşmana doğrudan bir saldırı başlatmaya karar verdiler.

Dünyanın dört bir yanında Filistin'in kurtuluş mücadelesiyle dayanışma içinde olduğunu ifade eden kişi ve kuruluşların bugünkü sorumluluğu, mevcut koşullar altında bu dayanışmayı göstermek ve yaymak için çabalarını iki katına çıkarmaktır.

Dünyanın geri kalanında Filistin'de adalet isteyen herkes, bizi nelerin beklediğinin farkına varmalıdır. ABD ve Avrupa Birliği rejimleri Filistin Kurtuluş Hareketi'ne karşı silahlarını ve bütün ekonomik güçlerini ortaya koymuşlardır. Bu yeni bir şey değil. Daha önce olmasa da bu durum 1948'den beri böyledir.

ABD Başkanı Joe Biden, beklenebileceği gibi, ABD'nin İsrail'i destekleyeceğini söyledi. ABD ve müttefiklerinin ve onların şirket medyasının Filistin'le dayanışmanın her türlü ifadesinin önüne engeller koyacağını bekleyebiliriz. Ama buna rağmen yine de gerekeni yapmalıyız, ileriye doğru yürümeliyiz.

Siyonist devleti yöneten Benjamin Netanyahu rejimi Gazze'den gelen saldırıların cüretkarlığı ve cesareti karşısında şaşırmış gibi görünse de, yaklaşan savaşları beyaz üstünlükçü Siyonist devlet içindeki mücadelede iktidarını sağlamlaştırmak için kullanacaktır. Daha şimdiden Gazze'deki çok sayıda sivil hedefi vurmaya başladı ve orada yaşayan tüm insanları tehdit ediyor.

Netanyahu ayrıca İran'a karşı ABD öncülüğünde bir savaş başlatmak için bastırıyor ve ABD müesses nizamındaki müttefikleriyle birlikte böyle bir savaşı yeniden gerçekleştirmeye çalışabilir.

Bu olasılıkları sadece dayanışma hareketini, karşılaşabileceğimiz şeylere ve cevaplamak zorunda kalacağımız sorulara mümkün olduğunca hazırlamak için gündeme getiriyoruz.

Yaşasın Filistin halkının mücadelesi!


Workers World sitesinden çevrilmiştir.

 

Çeviri Kolektifi