< < ABD'nin İsrail'e Yardımı El Aksa Tufanı Operasyonu’nu Baltalamayı Amaçlıyor

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) 8 Ekim'de yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Siyonist varlığa [İsrail] her türlü desteği sağlama kararının, ABD'nin Siyonist terörist saldırı suçlarına devam eden desteği bağlamında geldiğini ve her zaman Filistin halkının devredilemez ulusal haklarını tasfiye etmeyi amaçlayan organik ortaklıklarının derinliğinden kaynaklandığını doğruladı.

Cephe, ABD Başkanı'nın NATO tarafından yapılan açıklamalara benzer açıklamalarının, Siyonist varlığın Filistin direnişi karşısında uğradığı yenilgi ve aşağılanma karşısında şok ve şaşkınlık durumunu ifade ettiğini vurguladı. Bu aynı zamanda Siyonist varlığın savunmasız Filistinli sivillere karşı daha fazla saldırganlık ve katliam başlatması için bir yetki ve yeşil ışık anlamına gelmektedir.

Cephe, ABD yönetiminin bu acil kararları, El-Aksa Tufanı Savaşı'nın stratejik sonuçlarını ve Siyonist varlık üzerindeki büyük yansımalarını ve ABD'nin bölgedeki varlığı ve kontrol planları üzerindeki olumsuz yansımalarını kontrol altına almaya çalışmak için aceleye getirdiğine inanmaktadır.

Cephe, ABD yönetiminin Siyonist varlığın kendini savunma hakkını vurgularken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Siyonist varlığın katliamlarını ve suçlarını kınayan yüzlerce karar tasarısını veto oyuyla engellediğini ve her zaman Siyonist varlığın hayatta kalmasını reddeden çağrıları engellemeye çalıştığını görmezden geldiğine dikkat çekti.

Siyonistler uluslararası hukukun üstündedir ve Birleşmiş Milletler'in rolünü ve Filistin meselesine ilişkin uluslararası kararları görmezden gelmeye devam ederek bunların yerine Siyonist varlığa karşı ön yargılı bir ABD pozisyonu koymaktadır.

Cephe, Gazze'deki direnişin stratejik kazanımlarının yanı sıra fırtınalı uluslararası dönüşümlerin ardından, küresel emperyalizme ve onun hamisi Siyonist varlığa karşı koymak ve bölgedeki Amerikan-Siyonist planlarına karşı koymak için dünyanın yaşayan güçlerini ve özgür insanlarını bir araya getiren en büyük uluslararası küresel cephenin oluşturulması çağrısında bulunarak tarihi fırsattan yararlanmanın gerekliliğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

Merkezi Enformasyon Bürosu

8 Ekim 2023


FHKC resmi sitesinden haberleştirilerek çevrilmiştir.


Çeviri Kolektifi