< Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) Grevi Genişletiyor

22 Eylül günü saat 10.00'da Birleşik Otomotiv İşçileri, General Motors ve Stellantis'te 20 eyalette 38 parça ve dağıtım tesisinde devam etmekte olan grevi büyük ölçüde genişlettiklerini duyurdu. Her iki şirket de uzlaşmaz tutumunu sürdürüyor.

Sendika Başkanı Shawn Fain, sendikanın Ford ile ücret kademelerinin kaldırılması, hayat pahalılığı ayarlamalarının geri getirilmesi, iyileştirilmiş kar paylaşımı, geçici çalışan işçilerin kadroya alınması ve fabrika kapanmaları durumunda grev hakkı dahil olmak üzere bazı ilerlemeler kaydettiğini duyurdu. Ford ile kilit konularda hala önemli boşluklar var ve sonuçta tüm sorunlar birbiriyle bağlantılı. Wayne, Michigan (Ford), Wentzville, Missouri (GM) ve Toledo, Ohio'daki (Stellantis) grevler devam edecek.

Sabah yapılan canlı yayında Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası Başkanı Shawn Fain, tüm sendika üyelerini ve aile üyelerini, toplum ve genel olarak işçiler de dahil olmak üzere herkesi grev hattına katılmaya çağırdı. Fain ayrıca Başkan Biden'ı da işçilerin sesini duymaya çağırdı. Stelantis işçilerinin grevde olduğu Meksika, Güney Afrika, Malezya ve İtalya'dan uluslararası destek yağıyor.

Böylece halihazırda grevde olan 13.000 işçiye 5.600 işçi daha eklenecek.

Struggle-La Lucha ve Sosyalist Birlik Partisi çalışanları olarak okurlarımızı, üyelerimizi ve dostlarımızı kendi bölgelerindeki grev gözcülerine katılmaya ve eylemlere destek olmaya çağırıyor.

Çeviri Kolektifi


Struggle La Lucha sitesinde 23 Eylül’de yayınlanan haberden çevrilmiştir.