Kürt halkı Afrin işgaline ve TC ordusunun saldırılarına karşı Kuzey Suriye, Federe Kürdistan Bölgesi ve Şengal'den Afrin’e yürüdü, "Biriz Efrîn'deyiz" mesajı verdi.

Afrin ile dayanışmak amacıyla kente ulaşan binlerce kişi, “Gerekirse gitmeyeceğiz Efrîn’den” diyor ve Afrin’in Şengal olmasına izin vermeyeceklerini söylüyorlar.

Onbinlerce kişi kent merkezinde yürüyüş ve miting yaparak, tüm dünyaya "Buradayız" mesajı verdi.

Newroz Kavşağı'ndan başlayarak Dersim Meydanı'na yürüyen Kürty halkı Öcalan posterleri ve saldırılarda yaşamını yitiren kadın ve çocukların fotoğraflarını taşıdı, YPG, YPJ ve QSD savaşçıları lehine sloganlar attı.

 

Güney Kürdistanda da on binlerce kişi, Afrîn için pek çok merkezde yürüyüş yaptı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) öncülüğünde “Başur Halkı Efrîn’e Destek İçin Yürüyor” şiarıyla, Başûrê Kürdistan’da 7 farklı merkezde eş zamanlı olarak yürüyüşler yapıldı.

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerde Çağın Direnişi selamlandı, işgalci Türk devleti protesto edildi.

Yürüyüşten önce Seholeke Caddesi üzerinde toplanan kitle halaylar çekip, Efrîn için sloganlar attı. Aynı saatlerde Hewlêr’de de toplanan kitle Türk devletinin işgal saldırılarına büyük tepki gösterdi.

Süleymaniye, Hewlêr başta olmak üzere Ranya, Koyê, Derbendixan’da yürüyüşler saat 14.00’te başlarken, Halepçe'de 14.30’da, Kelar’da ise saat 16.00’da başladı.

Silêmanî, Seholeke Caddesi üzerinden, Baxê Giştî Parkı’na doğru, Hewlêr, Şanedar Parkı’ndan, Ranya, Ranya Lisesi önünden, Koyê, Qureberaz Parkı’ndan yürüyüşe geçti.

Ancak  Diyana'da Efrîn için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmediği için yürüyüş yapılamadı.

 

Minbiç halkı da Türk devletinin Afrin’e yönelik saldırılarını ve sivil konvoyun vurulmasını bir yürüyüşle protesto etti.

Özerk Yönetim ve TEV-DEM’in organize ettiği yürüyüşe binlerce Minbicli katıldı. Kentin doğusunda bulunan El-Beta kavşağında toplanan kitle, Çağın Direnişi şehitleri yanı sıra “Katil Erdoğan, Türkiye İşgaline Hayır, Biz Hepimiz Efrîn’in Fedaisiyiz” pankartları açıldı. Kent merkezinde bulunan meydana yürünerek burada bir miting düzenlendi.

 

Afrin saldırıları Serêkaniyê ve Tirpespiyê’de de protesto edildi.

Serêkaniyê halkı “Efrîn Erdoğan faşizmi ve çetelerine mezar olacak” sloganıyla Waşokani Kültür ve Sanat Merkezi önünden Şehitler Meydanı’na yürüdü.

Burada düzenlenen mitingde, Türk saldırılarını kınayan konuşmalar yapıldı, “Bu saldırılar hiçbir şekilde irademizi kıramayacaktır” denildi.

Tirbespiyê’de de yüzlerce kişi Til Maruf beldesinde işgal saldırılarını protesto etti. Belde Meydanına kadar süren yürüyüşte NATO’ya da tepki gösterildi. Halk, Afrîn’deki katliamların NATO silahları ile gerçekleştiğini söylüyor.

 

Kürdistan’ın 3 parçasından kadın örgütlerinin temsilcileri de “Çağın Direnişi”ne destek vermek için Başure Kürdistan’dan Afrin’e doğru yola çıktı.

Başur, Bakur ve Rojhilat’tan 18 kadın gece saat 03.00’te Süleymaniye’den yola çıkarak, Sêmelka Sınır Kapısı’na gitti.

Efrin’e gidecek kadın örgütleri arasında RJAK, KJAR, Tevgera Azadî, Zerdeştî Kadınlar, Work Enstitüsü, Yeni Nesil Hareketi, Rojhilat Heka Kadın Topluluğu ve HDP var.