Dün Afrin’i savunan devrimci güçler bir çok bölgede saldırı başlatmışlardı. Ve düşmana ağır darbeler vurulmuştu. Akşam saatlerinde durum değişti. Hava sahası açılmış Türklere, haliyle hava bombardımanı tekrar başladı.

Afrin’e bombardıman dün akşam saatlerinde 22 civarlarında başladı. Çok yoğun bir şekilde hava saldırıları yapıldı. Afrin kent merkezi dahil, bütün cephedeki noktalara saldırı yapıldı. Afrin kent merkezinde hava saldırılarından kaynaklı yangın çıktı. Sivil kayıplar yaşandı. Bombardıman bütün gece boyunca aralıksız devam etti.

Şu an bile (artık gün ışımış durumda) bombardıman devam ediyor. Bombardımanın en fazla olduğu yerler Minnağ hava üssü. (Hatırlanırsa bu hava üssü Ahmet Davutoğlu zamanında da bombalanmıştı.) Til Rıfat hattı çok yoğun bir bombardıman altında. Hava harekatı dışında sahada hiç bir varlık gösteremeyen faşist devlet bu bombardımanlarla yenilgisini kapatmaya çalışıyor. Bombardıman hala devam ediyor.

Siye bölgesinde dün sabah saatlerinden beri işgalci güçlere ağır darbeler vuruldu. Akşam saatlerinde ise hava saldırıları diğer tarafa, Xalil köyüne yapıldı. Reco ve Bilbile’de son günlerde yediği ağır darbelerden dolayı hareket edemeyen işgalci güçler burayı çok ağır bombardımana tutmaya devam ediyorlar. Sera’ya bağlı Baflue köyü, Cinderese’ye bağlı Hamam köyü de bombalandı.

İki üç gündür bir hava hareketi olmamıştı burada. Dün yine çok yoğun vurdular. Arkadaşlar hava sahasının aslında kapanmadığını söylemişlerdi. Deyrezor’da yaşanan çatışma burayı da etkilemiş olabilir. Deyrezor'da yaşanan şuydu. Suriye devleti burada bulunan belli doğalgaz bölgelerine kapsamlı bir operasyon başlatmışlardı. QSD güçlerine çok yaklaşmışlardı. (Hatta söylentilere göre QSD güçlerine saldırı yapılmış.) Bunun üzerine koalisyon güçleri oradaki Suriye askerlerine hava saldırısı yaptı. Başka bölgelerde QSD ve Suriye güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Şimdilik ortalık çok gergin. TC bundan faydalanacak ve hava saldırılarıyla az da olsa mesafe kat etmeye çalışacak. Aslında gittikçe ABD ve Rusya arasındaki ilişkiler geriliyor. Çavuşoğlu Ruhani ile, Erdoğan Putin ile görüştü. Bu görüşmeyle hava sahası içindi. Bunun karşılığında TC büyük bir taviz vermiş gözüküyor. Bakalım Ruslar’a ne gibi tavizler verilmiş. Birkaç gün içinde durum biraz daha netleşir.

 

TKEP/Leninist LGB

Afrin