Dinci faşist iktidar, Rojava Devrimi’ni kanla boğmak için Rojava’nın batıdaki kantonu Afrin’e yönelik uçaklarla, tanklarla, dinci-faşist ÖSO çeteleriyle kolkola bir işgale girişti. Kürt halkının, işçi sınıfının, emekçilerin, gençlerin düşmanı olan dinci-faşizm içerde yasaklamalar, tutuklamalar, baskılar ile susturamadığı devrimi içerde dışarda savaş, dizginsiz saldırganlık ile ezmeye çalışıyor.

Başından beridir Rojava devriminin düşmanı olan ve bölge halklarına yönelik bir saldırganlık içindeki dinci-faşist iktidar sözde IŞİD’e karşı savaşıyormuş demagojisi ile bölgede her zaman kışkırtıcı rol üstlenmiştir. Lojistik, askeri, teknik yani her anlamda desteklediği dinci-faşist çeteler yenilmeye başladıktan sonra iyice köşeye sıkışan iktidar şimdi, halklara daha fazla acı, gözyaşı, yoksulluk getirecek bir dış savaşın baş aktörü olmuş durumda. İçerde ilerici, demokrat, devrimci olan tüm güçlere karşı OHAL, KHK’lar ile saldırı açmış iktidar sadece ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attığı için binlerce akademisyeni işten attı, üniversiteleri kışlalara çevirdi, akademiyi ayaklar altına aldı. Şimdi de bu saldır ve işgal ile şovenist, milliyetçi bir iklim yaratılarak bu işgal bir oldu bittiye getirilmek, gerçeklerin üstü örtülmek isteniyor. Dinci gericilikle toplumu dizayn etmeye çalışan iktidar Suriye savaşında uzun zamandan beridir çetecilerin tarafında olması yetmezmiş gibi Afrin’e uçaklarla saldırıyor, bombalıyor, çocuk, genç, yaşlı demeden katliam yapıyor.

İşte tüm bu saldırı dalgasının ortasında gençlik olarak işgale sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır, insanlığın bir kez daha katledilmesine göz yummaktır. Gençlik olarak bu barbar saldırılara karşı Kürt halkıyla, Kürt gençliğiyle üniversitelerde, liselerde, sokaklarda bu işgale karşı ses çıkarmak, harekete geçmek .biz gençlik için bir görevdir. Kendilerini katliam yaparak, yakıp, yıkarak güçlü göstermeye çalışanlar bir kez daha düşünsün. Çünkü bu kan denizinin içinden kızıl bir güneş işçilerin, gençlerin elleriyle doğacak. Gün yiğit Kürt halkı ile bulunduğumuz her alanda, militan, gözüpek bir mücadeleyi örme zamanı. Şimdi Denizlerin cüreti ile halkların mücadele birliğini sokakta oluşturma, enternasyonalizmi kuşanma zamanı.

AFRİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!

KÜRT HALKI KATLEDİLİRKEN, SEN ÖZGÜR OLAMAZSIN!

GENÇLİK SOKAĞA. DEVRİMİ BÜYÜTMEYE!

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)